Zoeken in deze blog

zaterdag 9 januari 2021

WIE WEET DE NAAM VAN DEZE STOERE BINK

Het is alweer een hele tijd geleden dat deze kopie he levenslicht zag. Maar wie is de stoere kerel in kwestie en hoe is hij daar belandt?  Mooi stukje buitenland, kijk nog eens goed.  Het lijkt een persoon in uniform gekleed van.....;? Het verlossende antwoord moet van u komen.  denkt u? Hoor het wel graag, brengt u hem weer thuis van deze verre reis, terug naar Noordwijk. Een relatie  moet er wel zijn met de familie van OPOE ZEEWEG , namen?  Verhoeven, Driessen, Mulder, Laterveer, Husslage, Rijnders of Riemvis en voer ze terug naar hun geboorteplaatsen: Noordwijk(ZH), Oegstgeest, Rijnsburg, Amersfoort, Leiden, Naarden  maar wie maar iets kan  zeggen over het uniform of het rijke landschap  Maar het allermooist is toch wel het terugzien van  deze kiek. Prachtig geschenk voor een jarig grootje,  geboren op die koude 10e januari meer dan 14 decennia geleden alweer.

We zien om naar de leeg nu verlaten plek waar ze zoveel gezelligheid heeft gebracht herinneringen voor haar vele nazaten;  maken foto's van het pand dat zeer  binnenkort onder de slopershamer gaat vallen. Maar bij het passeren van  het van ouderdom krakende pand ,dat spierwit oplicht in een kil zonnig  schel lichtje. weten we dat Opoe Zeeweg vrede heeft met de toekomst van haar zo gewaarde pand laat de projectontwikkelaar ons op zijn reclamebord weten.

drie luxe nieuw te bouwen herenhuizen

  

Het wordt kil!   Opeens , willen we daar weg. Dan dé allerlaatste blik , de kilte slaat ons op het hart.  Weten dat  dit  'THUIS' nooit meer de troost van  opoe Zeeweg zal kunnen bieden , we bedwingen de opkomende emotie, richten onze blik naar de straat en  rijden weg, richting zee. Bewonderen de rustige zee, de kleurrijke wolkenpracht en beseffen' het is mooi geweest en in ons hart weerklinkt de stem van ons verjarende GROOTJE, "Het is goed zo!"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten