Zoeken in deze blog

zondag 24 januari 2021

OPENINGS AANBIEDING: komt dat zien, komt dat zien....




Het is mooi geweest. Maar nu komt het, waarschijnlijk nog deze week,  onder de slopershamer. Dus iedere nazaat van Pieter Verhoeven en Jacoba  Cornelia Driessen, dus: stap nu op de fiets en maak foto's van het pand nu het nog kan!
 Ooit kreeg het een gewaarborgde vergunning tot en met 1 mei 1930  het CAFÉ annex WOONHUIS met SCHUUR en TUIN te Noordwijk aan den Nieuwen Zeeweg groot 6 Aren 85 Centiaren. Je kunt het kopen voor 4.200 gulden.
 Het is mooi geweest. Het wordt nog mooier. Nu worden er drie nieuwe HERENHUIZEN gebouwd. In de stijl van OPOE ZEEWEG, zij hield van prachtig. En alle  namen die het café in de loop der volgende jaren met weer andere eigenaren kreeg: zoals de "Halve Vleet" of het "Vuurschip" of " De Hof van Breloft" welke andere titel het ook ooit mocht bezitten.... het is op en over. Nu mis ik het al. Gezellig en vol goede zorgen; wnneer zal die tijd terugkeren.

In 1923 trokken we in het pand aan de Nieuwe Zeeweg. Ietsje verderop was een mooi herenhuis, daarin woonde de familie Benschop. Maar wij beschouwden"onze zaak" als de mooiste van heel Noordwijk.
Vorig voorjaar op 19 mei 1923 is het café Veldzicht heropend met als trotse eigenaar de heer Pieter Verhoeven,  precies: OPA! Hij is zojuist bij de zaak is teruggekeerd en poseert vol trots naast de motor! Op de achtergrond sta ik, zijn persoonlijke aandrijfkracht.




Van Veldzicht tot Halve Vleet tot 't Vuurschip naar Hof van Breloft, vroeger was er ook nog een tramhaltevoor de deur!
 Noordwijkse Huizen heeft al heel wat aandacht aan het café geschonken ook in de aflevering van 6 maart 2011, waaruit deze knipsels.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten