Zoeken in deze blog

vrijdag 10 februari 2017

De koperen bruiloft van tante Riek

 In  het Rotterdams Nieuwsblad van 28 juni 1933 verschijnt een advertentie waarin dochter Netti de 12,5 jarige  Echtvereniging van haar ouders herdenkt. Waarbij,  zeker en gewis,  bij de mondelinge uitspraak het woord 'vechtvereniging' zal zijn gebruikt.........omdat...... die opmerking bij huwelijksvieringen binnen de familie als zéér grappig werd beschouwd.
Tante Riek, was het verhaal;  had haar echtgenoot leren kennen toen hij als militair in Noordwijk gelegerd was en had later een betrekking in zijn nabijheid gezocht in Rotterdam. Haar beroep was kindermeisje. Haar werkgeefster en diens zoon zijn op de foto te bewonderen. Een deftige positie, dat wel.....Maar naam en adres ontbraken volledig in de overlevering. Het adres Bergweg 153 bij Vroklage brengt de oplossing: speurder OPOE zoekt contact en........het klopt.........lees de volgende aflevering.
v.l.n.r.: kindermeisje Hendrika Helena Verhoeven, Amanda Vroklage-Wolf en zoon Anton Wolfried Vroklage 



Of de luxe automobiel of het dito gezin bij de werkgever of de familie van ome Dorus moet worden gerekend? Wie het weet mag het zeggen........Maar later bezat het echtpaar Hendriks-Verhoeven een prachtige slagerij aan de Maashaven.  Als 10 jarige heb ik gelogeerd in hun boven de slagerij gelegen woning.......prachtig was dat! ....Voor mij! Tante was minder enthousiast........volledig zelfstandig had ik even wat winkeletalages bekeken in de nabije omgeving.......voor mij dichtbij genoeg, maar voor tante vond het ietwat ongepast, voor een meisje van buiten in de grote stad. Voor de rest van de logeerpartij, had ik  - zeer verklaarbaar- huisarrest.
Een heel ander avontuur was dat van "Slager op het smokkelpad"........dit verhaal heeft in het geheel niets te maken met het bedrijf van Oom en Tante, maar leuk genoeg om te vermelden.
De slagerswinkel was op de maandag gesloten, waarop het gezin in de luxe automobiel stapte en met een stukje slagersworst in vetvrije verpakking,  richting Noordwijk koerste. Waarop  na een bezoek aan de ouderlijke woning, één der broers of zussen zich in een visite mochten verheugen.
Graag werd er een bezoek gebracht aan zus Leni die in het bezit was van een bijna even oude dochter  Agnes genoemd, die nog vele jaren elkaars trouwe vriendinnen zouden blijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten