Zoeken in deze blog

maandag 8 maart 2021

Standbeeld voor Mia Verhoeven en An Augustinus

 


Vandaag 8 maart 2021 vieren we INTERNATIONALE VROUWENDAG , ook in de mooie bollen- en badplaats Noordwijk. Met zo extreem veel kandidaten, de een nog liever, knapper, ontwikkelder, gemanierder, bereisder, menselijker, overtuigender, talentvoller,  behulpzamer, ach je kunt natuurlijk nog een grote rij van dure woorden toevoegen aan deze rij van uiterst prominente kandidaten, zonder iemand te kort te willen doen wordt de keuze bepaald door een hoogst partijdige jury en wel: 

opoe zeeweg kiest:

Opoe Zeeweg  kiest vandaag voor haar kleindochter MIA VERHOEVEN te samen in beeld met An Augustinus. Stel Wereldwijven. Spontaan en enthousiast stamt deze foto uit  een terugblik op de jonge jaren zeventig. Ook wel op de de ontwikkeling van Noordwijk  qua een het allesomvattende cultuur- en jeugdwerk, 
"DE KUIP'', hét toppunt van georganiseerd vrijwilligerswerk voor werkelijk ALLES en nog veel meer. Voor een indruk van de MEGA talentontwikkeling en de creativiteit, die , samen met vele anderen door hun enorme persoonlijke inzet  dit in Noordwijk tot stand  brachten in de opstandige jonge jaren zeventig....en het wordt de hoogste tijd, om er na vijftig jaren eens een jubileum tentoonstelling aan te wijden en geniet van deze bescheiden kleine impressie in het kader van : Macramé me ons mee"!!




zondag 7 maart 2021

50 jarige Bruiloft Piet Verhoeven en Marietje van Denzen

 



'De Poort van Kleef 'voor al uw bruiloften en partijen of....zoals in dit geval de feestelijke viering van het 50 jarig huwelijksjubileum van Piet en Marietje Verhoeven van Denzen. Natuurlijk kregen we een uitnodiging om er "bij te zijn". Het is een supergezellig bijeenkomst geworden; iedereen weer eens te zien en te spreken.
De kinderen, hun partners, kleinkinderen en allen met hen jeugdig elan een bijdrage aan die feestvreugde  leverden.  Een prachtig talentvol en artistiek en niet te vergeten- sportief- gezelschap.  Vol weemoed denk je weer terug  aan die 'happening'  daar in 'De Poort van Kleef ' , lommerrijk gelegen in het hart van Noordwijk Binnen aan de met eeuwenoude Lindenbomen omzoomde Douzasstraat  de    met  het  op speciaal verzoek van de bruid: "Aan de Muur van het Oude Kerkhof "  te zingen aan het eind van feest samen met de  kinderen net als vroeger bij de afwas...  tot tranen bewogen:  Koffie toe! Je begint terug te verlangen naar de service van toen. Helaas , zo toepasselijk in dit covid-19 tijdperk. 


donderdag 4 maart 2021

Cor Verhoeven als TOPSTUK

Wat een keurig schoolklasje! Met op de bovenste rij, op rechts en onbetwist aan top: nummertje laatst, getekend met cijfer 45: De op 4 maart 1913 geboren  Cor Verhoeven, laatst geborene van de vier zonen van het echtpaar Verhoeven-Driessen. Dondersteen en soms een plaaggeest voor zijn reeds eerder geboren zussen, maar hier geportretteerd als een stralende deugniet, getemd onder het strenge oog van meester Booy.
Wie kan op dat moment vermoeden dat een kleine eeuw later klassikaal onderwijs tot een grijs verleden is gaan behoren. Toch nog maar even een terugblik op een leefbaar bestaan, waarin de toekomst voor alle mannen op de foto nog een verwachtingsvolle belofte inhield. Dus daarom vandaag deze extra hartelijke herinnering. 💓