Zoeken in deze blog

zondag 28 februari 2021

De Heer en Mevrouw Laterveer-Driessen

 

Mooie foto, zou nicht Coby zeggen. Een opmerking die ze -terecht- vaker bij foto's zet
 De Heer en Mevrouw Laterveer-Driessen

 


Ja, en daaronder Piet Verhoeven en zijn altijd mooie echtgenote Cootje Driessen. Wat opvalt is de prachtige krul boven opa's voorhoofd, een haardacht die op het ogenblik weer in de mode schijnt te komen. En verder, waarom draagt Opoetje haar ring aan haar middelvinger? Niemand meer in leven om het aan te vragen........




donderdag 18 februari 2021

TANTE LENI GORDIJN, DE LIEFSTE!



Echt iets voor tante Leni. Altijd wat natuurlijk. Veel van alle hobby's die er bij ons in huis een leven kregen komen van een  beschadigd voorwerp vandaan, want zoals lieve tante erbij vertelde- tijdens de overhandiging- als het onbeschadigd was, was het voor haar dochter Agnes. 
Haar eerstgeborene, een zoontje was dood ter wereld gekomen. Haar daarna geboren dochter , tenslotte enig gebleven kind, werd door tante Leni heel erg door haar in de watten gelegd en iets aan haar geven wat dat niet voor meer dan 100 procent in orde was.....totaal ondenkbaar, Haar dochter, zo dacht tante, wilde geen beschadigd stuk, maar voor ons gezin was het opnieuw best fijn om het te krijgen Tante's grootste hobby was werken. En stiekem weg heeft mij ze daarmee ook wel een beetje besmet. Dus tot slot. Het schattige ventje op haar schoot is het kleinkind van haar jongste zus, die helaas te jong was overleden om zelf nog met het jongetje te kunnen knuffelen. Maar kijk eens naar de achtergrond! Een prachtig gepoetste koperen lamp gestald op de boekenkast in de mooie zonnige voorkamer van "My Fathers House". Pas weer van de zolder gehaald en weer tot nieuw gepoetst door mijn zus. En kijk eens hoe mooi het licht een prachtige weerschijn geeft op de "(H)ONDJES". Daarom ook vandaag nog heel hartelijk herinnerd. 1901-1977. Op de 18e februari.

dinsdag 16 februari 2021

GEZOCHT EEN FATSOENLIJK JONG MENSCH

 Horlogemakers opgelet! Een fatsoenlijk Jongmensch  kan dadelijk geplaatst worden, met huiselijk verkeer. Salaris naar bekwaamheid. Adres franco brieven bij F.Driessen, Horlogemaker te Leiden.



maandag 15 februari 2021

Pietje Verhoeven en Naatje Scholts 50 JARIG HUWELIJKSFEEST


Opeens waren ze 50 jaar met elkaar in de echt verbonden. Pietje Verhoeven en Johanna Scholts, beiden geboren -in onecht- geboren in Muizensteeg in Noordwijk. Maar het feest kreeg de volle aandacht. De kinderen hadden geld gespaard om het feest te vieren; echte lieverdjes dus.......Opa Piet had de kost verdiend voor al die lieve schatjes en een aankondiging van de ' a.s. happening kwam een duur betaald bericht in de Haarlemse krant. '  11 kinderen telde hun kroost .

 De persoon in het midden is de op 24 april1836 geboren
oudste zoon Jan,  die op1 juni(wet)en 2 juni(kerk) 1862
 de op 18 maart 1840 geboren Maria van Wees op trouwde.

Hun oudste zoon Jan huwde ook weer en werd samen met Maria van Wees de vader van onze eigen Opa  Pietje die je veel beter kent als Opa Zeeweg, de echtgenoot van Opoe Zeeweg of wel OMA Co Driessen, ook weer ouders van een groot  gezin.

  


OK, mocht je het nog altijd lastig vinden om een stamboom terug te lezen? Loop dan gewoon even terug naar je eigen levensstory. Mooi toch!