Zoeken in deze blog

zaterdag 29 februari 2020

Bodedienst J. Verhoeven & Zn, Noordwijk Leiden


Zij vormen een uniek echtpaar,   Jan Verhoeven, de eerst geborene van Opoe Zeeweg en de deftige Catharina van 't Riet uit Breukelen. 
Heilige Geestweg 42     2201 JT Noorwijk Zh

Voor het tuinhek poseren  echtgenote Catharina met Piet en Rie de oudste kinderen, Cootje en Jantje. als de jongsten. Vader Jan zette  de familie traditie van het bezorgen van goederen voort, geen hondenkar meer, maar uiterst luxe met: vijf ***** kwaliteit. Dit begint aan de Heilige Geestweg 42 in Noordwijk met de bouw van de vrijstaande eengezinswoning met aangebouwde garage voor de vrachtauto, een uiterst solide chevrolet-truck voorzien van een platte laadbak voor vracht en vervoer!  Snelheid, Comfort, Economie roemt  Geneneral Motors Continental sa haar stokpaardje. Nu is de in zonnig geel baksteen opgetrokken woning nog altijd te bewonderen,  maar niet langer in het bezit van de familie.





 Nakomertje Ina was het door iedereen vertroetelde dochtertje hier samen met Mechelse Herder Maxi  gefotografeerd.

Het gezin, met Jan en Jan sr. en jr. Catharina en Catharina jr. en sr. op de voorste rij.
De achterste rij brengt Co, Piet en Rie in beeld.
Het jaartal ongeveer 1948. 
Er is nog veel meer te vertellen over dit gezin én de bodedienst, graag kom ik het je vertellen dus kijk weer eens op de blog.
Waar nu de nieuwe woonwijk Boeckhorst is gevestigd, had ome Jan zijn volkstuin. Het was een feest als de kleintjes mét Maxi voor in de Kabine met hem mee mochten in een afsluitend ritje. Of te voet mee over de Gooweg.Richting de volkstuin. veldbloemen of bramen zoekend. Prachtige herinneringen, warm en moe na een zonnige zomerdag zelf aardbeitjes plukken  of  de kruidige geur van het een boeketje anjertjes  wereld vermaard een gbescheiden stukje badzeep, gewikkeld in haar omslag van Spaanse Schone, met de naam  Maja . Die geur  betekende  voor altijd een herinnering aan zomer en zon en een gelukkige jeugd.
De Hooglandsche Kerkgracht in Leiden (in het jaar 1925) waar ondanks de talrijke moderne voertuigen toch nog een sfeer hangt van vorige-eeuwsche stille deftigheid  

Adres:
Heilige Geestweg 42
Postcode:
2201JT 
Plaats:
Noordwijk Zh
Woon oppervlakte:
162
Perceel oppervlakte:
176
Kamers:
5
Prijs: 
€ 345.000
Makelaar:
Van der Meer makelaars & taxateurs
Bouwjaar:
1930
Gevonden sinds:
2009-04-24
Prijsgeschiedenis: 
24-04-09: Te koop voor 399000. 02-07-10: Veranderd van 399000 naar 375000. 11-03-11: Veranderd van 375000 naar 345000. Laatst gevonden: 2011-10-09 20-11-11:  
Hoe modern en bij de tijd is dat wel niet "Dagelijkse Bodedienst J.Verhoeven  Noordwijk-Leiden .
Het is een Goeie Truc.....dat blijkt als hij bijna 30 jaar later te koop wordt aan geboden.
Zelfde auto, geen ingrijpende wijzigingen met uitzondering met een aanvulling op de belettering, Noordwijk - Leiden met een  uitbreiding tot de Fa. J. Verhoeven &Zn: heel bijzonder de beide zonen Jan en Piet showen hier hun bedrijfswagen.




donderdag 20 februari 2020

ARNOLDUS MULDER, WAGENMAKER TE RIJNSBURG

arnolus






Hendrik Driessen, Aannemer te Rotterdam Kralingen


Vader

Moeder

Kind


Opmerking

Jaar: 1851

Bronvermelding

Erfgoed Leiden te Leiden, BS Geboorte
Ambachts-, Dorps- en Gemeentebestuur van Rijnsburg, Deel: 1230, Periode: 1841-1852, Rijnsburg, archief 0700inventaris­num­mer 1230, 31 maart 1851, Geboorteakten 1841-1852, aktenummer 28

Bovenstaande gegevens zijn voor het laatst bijgewerkt op 27 augustus 2019.
De bovenstaande gegevens zijn gebruikt om gerelateerde informatie te zoeken, de resultaten:

dinsdag 18 februari 2020

Gefeliciteerd Tante Leni Gordijn-Verhoeven bijna 120 jaren jong



Het dondert en het bliksemt, noodweer, en toch,  ik zet de computer niet uit, want ik heb mijn aller zorgzaamste maar ook spannendste tante nog niet gefeliciteerd met haar geboortedag. Vandaag alweer 119 jaar geleden dat zij het eerste levenslicht aanschouwde.  Over haar leven zou ik uren door kunnen vertellen, maar haar handgeschreven versje in mijn eigen poëzie album kan je daarbij een beetje helpen....ze heeft nooit kunnen vermoeden dat zij jaren na haar  overlijden via  haar achterkleindochter Annette ook nog 2 prachtige achterkleinkinderen zou krijgen.  Ik stuur nog net voor sluitingstijd  van haar 'feest' het de wijde wereld in! Iedereen wens je zo'n lieve tante. Gefeliciteerd!

donderdag 13 februari 2020

Mijn Kleindochter An, Altijd Vrolijk én Altijd Jong en Onveranderd Charmant



Ze krijgt alle aandacht, zo leuk deze hoofdprijs voor deze vrolijke dame. Altijd in voor een grapje...en net als haar trotse grootje  Co Verhoeven-Driessen ooit door Ans creatieve zus Co Buurmans-Rijnders zo krachtig met het potlood is vastgelegd. Met alle eer en waardering  Paulos Mekaele Tekeste die als talentvolle tekenaar de Hoofdprijs won en het Nationaal Ouderen Fonds voor het ter beschikking stellen van de prijs. En ook alle klasgenootjes van de winnaar die meegaan om te genieten van een heerlijke schoolreis. 
Heb nog wel aan An gevraagd of ze blij was met al die aandacht?  Echt wel. Het was zo'n lieve rustige jongen. Al die andere kinderen ook zo lief en graag gaat ze mee met het "Schoolreisje".
Maar ja : bewijs is geleverd. Onze AN BLIJFT EEUWIG JONG.
.


zondag 2 februari 2020

Het Echtpaar Verhoeven-Driessen, Ondernemers en HOIOIH



Onder nemers én HOIOIH, vraagt u zich het spreekt vanzelf af waar die afkorting voor staat? Komt ie: HorecaOndernemerInOpleidingInHuis. Slaat dat volgens u dan weer nergens op? Echt wel. Alle dochters waren excellent in de uitvoering van de huishoudwerkzaamheden, moesten goed zijn in handwerken en schrijven, rekenen en taal, Toonladders oefenen op de piano en zich niet in het aanpalende Café begeven, ook geen van de kleinkinderen mocht zich daar vertonen. De zonen zaten meer in het wegvervoer. Maar na de lagere werd er een dienstje voor de meisjes en een beroep voor de jongens gevonden< meestal varierend van vrachtrijder tot metselaar, het moest wel naar ieders smaak zijn, Opoe's Stem had natuurlijk een behoorlijk aandeel in het besluit.



zaterdag 1 februari 2020

Opoe Zeeweg, Bruiloften en Partijen

Dat is het gevolg van al die bruiloften en partijen: het gezelschap nakomelingen van Opa Pieter en OpoeZeeweg. Te groot in aantal om het te vieren in "Het Vuurschip" reden voor de organisatoren van deze 2e Reunie, Ria(l) en Ingrid (r), op de hurkjes  én op de voorgrond .