Zoeken in deze blog

maandag 5 oktober 2020

Opoe Zeeweg: Agnes Verhoeven, Leven met een Lach

Opoe Zeeweg: Agnes Verhoeven, Leven met een Lach: Zeven vrolijke foto's en een lieve herinneringen aan 'Aggie".......in de eerste plaats haar kinderen; zoon Michael en dochter Chantal en kleinzoon Boaz.



zondag 20 september 2020

Opoe gaat met haar tijd mee

 Opoe gaat met haar tijd mee, want ze heeft sinds vandaag een podcast.

Alle verhalen uit de blog kunt u nu op uw gemak luisteren .

Alle foto's staan natuurlijk nog altijd in de blog.  http://opoezeeweg.blogspot.com/

Er zullen nog heel veel  podcast afleveringen volgen.

Luister hier naar deel 1


zondag 13 september 2020

Loek Verhoeven op de de Mulo






























Een nieuwe school. Mooie klaslokalen. Een aula. We hadden er zin in, leerlingen en leraren. De school vers gebouwd op het stukje niemandsland vlak bij mijn huis. Het stukje moeras druk door mij ontgonnen in mijn prille jeugd: kikkers in de slootjes, bloemetjes om te drogen, Dikkopjes , guppies, bloedzuigers en andere enge beesten. De natuur  uit mijn persoonlijke "boeras" werd bij moeders thuis gebracht, dan was er thee, en pleister op mijn knie en het verhaal van die woensdagmiddag beleefde vrije middag avonturen. Maar na de lagere school volgde dan toch de mulo. Allebei deden wij de 4 jarige opleiding in 3 jaar. Het ging voor mij lekker vlug. En de meeste leerlingen ken ik bij naam. Loek, Jij bent nummer 1 en ik ben nummer 2 en alle anderen. Ik ken ze nog allemaal ( bijna) bij naam, hier komen ze:
 
Rij een vlnr Anneke Rijnders, Hetty van Urk, Paula Vliet Vlieland,Willy Westgeest ? Tweeling Ineke of Leni Hogervorst, Liesbeth Willemse, Hanneke van het Wout, Cocky Beuk;
Rij twee vlnr: Kitty Wiering, Kortekaas, ?, Map Hermans, Ria Antheunissen, ?,Jeannette Luyten, ?, ? ?
Rij drie vlnr: Doky Verweij, Til de Raad, Tweeling Witteman, Ria de Haas, Juultje Bodar, Carla Snel, Marijke Schumacher,  Fietje Meeuwenoord, Ikzelf,? Turnhout, Marrie van Kan, meester Witteman (vader van de Tweeling) Rita Steenvoorden, ?.
 Rij vier van vlnr: Marijke Bos, Margriet Neefjes (schrijfster)  en daarachtr, 2 x passchier en Loek Verhoeven,en het restantje wat heren betreft: van der Meer, Vink, De Winter, Diels ?,?.
En de fouten laten jullie heus wel even weten en...............de gemiddelde leeftijd is toch wel rond de 77...

zaterdag 18 juli 2020

LIEVE LOEK, DANK VOOR EEN ONVERGETELIJK AFSCHEID

Lieve Loek, het is een verhaal met een glimlach ons toevertrouwd op die stralend zonnige 16e juli 2020, geen wolkje aan de hemel!  Zelfs  aan die wens was voldaan,  met al je wensen vervuld door JOUW TEAM,  met bovenal de liefde van jouw Ria, haar nooit aflatende zorg gebundeld in de kracht om elke strijd opnieuw  aan te gaan  gesteund door "JOUW JONGENS",  Erwin en Astrid, Ruud en Christiaan. "Joh, die jongens regelen alles voor ons"   Was zijn antwoord aan ons  "DE MEIDEN " als we hem binnen vroegen om bij een bakkie leut  de laatste nieuwtjes uit te wisselen over onze meest recente reisavonturen en ons de laatste gebeurtenissen  over de familie VERHOEVEN mee te delen. Gezellig!
Graag bedank ik hier al die sprekers voor hun zo mooie en waarderende woorden, en al die prachtige  herinneringen, zo vol liefde en warmte uitgesproken door jouw kinderen, ze tekenden jou ten voeten uit en de zorg en tederheid van jou voor jouw vrouw Ria.  Kregen jullie nog de gelegenheid jullie 50 jarig jubileum vol te maken en zelfs te vieren. Het allermooiste geschenk en blijk van liefde naar jouw TEAM.
Broer Pieter VERHOEVEN bracht het gezin terug naar ons aller jeugd hoe je als een soort pater familias  het gezin bestuurde op jouw eigen manier, soms geplaagd door een snippertje ochtendhumeur dat het snelste verdween bij de aanblik van een  'slingertje'  dat, het  summum van lekker betekende het was een vers uit  bakkerij "De Verbetering " verkregen  witte broodje  met de glanzend bruine nog knapperig korst waarvan de 'geur alleen al het water je in de mond deed lopen' Net warm uit de oven vlug een lik boter erop en een laagje suiker hielp dat  de zonde van het "jatwerk"   door de jongens vergeten was. Op zijn schooljaren op de Mulo kom ik graag nog eens terug, was er zelfs getuige van!


zondag 31 mei 2020

ALTIJD WEER DE WEG OP, HET ZIT HUN IN HET BLOED....

maandag 23 februari 2009


Autosneldienst Noordwijk Rotterdam







De concurrentie is heftig. Noordwijk Zee versus Noordwijk Binnen. Bode Plug, bode Gordijn, bode Kooymans, bode Verhoeven, ze doen allemaal hun stinkende best een graantje mee te pikken van de badgastenbedrijvigheid. Halen en brengen. Per auto-sneldienst of gewoon met paard en wagen. Goederen worden denzelfden dag nog afgeleverd. Hard werken maar rijkdom blijft uit! Dat hoeft ook niet voor deze ridders van de vracht. Hun trots is hun vakmanschap en.....de auto van de zaak!




De Noordwijkers op de foto's zijn van boven naar beneden:
J.M. Verhoeven (Cor 1913-1995), daaronder zijn zwager A.J. Gordijn (Arie 1895-1957) daaronder met de hand aan de teugel, J.P.J. Verhoeven (Jan 1892-1971), de jongste en de oudste zoon uit het gezin van Pieter Verhoeven gehuwd met Jacoba Driessen, houders van cafĂ© "Het Vuurschip" aan de Nieuwe Zeeweg te Noordwijk.

zaterdag 11 april 2020

Kom over de Brug in Leimuiden


Het leven is vol verrassingen: vandaag in de Whats App: een prachtige opname van een volgeladen loopbrug die toegang geeft tot  de burcht van tante Roon en ome Kees in Leimuiden.   Deze dag dus zijn dat van links naar rechts: Henk Verhoeven, Arie Gordijn, Ome Kees, Agnes Gordijn, Tante Roon en tante Leni Gordijn-Verhoeven. Ooit kreeg  Opoe Zeeweg  al een foto van dit bezoek aan Leimuiden.
Moeilijk te bepalen welke gebeurtenis  in welk jaar en welke dag het precies gaat. Het zou zo maar de 12,5 jarige viering van het de huwelijkssluiting kunnen zijn.  Het "kasteel" aanbesteed door aannemer H.J. Kempenaar voor de luttele som  van fl. Tweeduizend Vierhonderd en vijf en twintig gulden is in opdracht van Ome Kees gebouwd. 

Kom daar vandaag de dag nog maar is om , onvoorstelbaar een vrijstaande woning met  grenzend aan de achtertuin de Westeinderplas ook bekend als het Kudelstaartermeer . Met als verre buren de BN'ers Wim Kan en Corrie Vonk. 
Kon  het bruggetje maar spreken: het zou ontelbaar veel verhalen vertellen over de vele-vele logeerpartijen die wel bijna iedereen van de familie er ooit
genoot.
 
Op de bovenstaande foto zijn tante Roon en tante Leni Verhoeven te zien en op de onderstaande Henk Verhoeven en zijn Verloofde Annie Toebak, ergens tussen 1939 en 1940. Kort voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. Het huwelijk  werd voltrokken in  eind maart 1940 en werd groots gevierd door alle dochters Verhoeven. Heeft iemand ook een leuke foto uit die tijd of een leuke herinnering, opoe geeft ze hier graag weer en anders........


Tot slot: deze foto geeft een andere vitrage weer, kunnen wel eens uit de allereerste jaren na de bouw zijn en de namen van de kinderen, de jongen en het meisje en  wie weet de naam van de hond. Misschien om met de laatste te beginnen, Maksie, de kinderen misschien Hooijmans....Ronny met haar grote broer? wie het weet mag het zeggen. Jouw verhaal over de logeerpartijtjes zijn hier ook  heel welkom........

zondag 22 maart 2020

Langs de Loge van LOEK

Onze Loek, Altijd in de weer om iedereen 'op pad te helpen ' samen met zijn lieve echtgenote Ria.
Je begrijpt dat hier nog het hele lange verhaal ontbreekt, maar u snapt het al: Het Corona virus belemmert hier om de prachtige geschiedenis hier vandaag te vertellen maar het volgt zo spoedig mogelijk.