Zoeken in deze blog

maandag 5 november 2018

Peet Jacobus Hooijmans, ((1924-2010)

Burgerlijke Stand Rotterdam: Ondertrouwd: P J Hooijmans 29 en A B M van der Velden 19;( bron:Het vrije volk : democratisch-socialistisch dagblad;17-12-1953),
Het blijft een heerlijke foto: de locatie is de tuin aan de Nieuwe Zeeweg in Noordwijk, met een verzameling kleinkinderen van het ondernemers-echtpaar Verhoeven - Driessen onder aanvoering van hun jongste dochter Maike. Eén van de twee  in een fier matrozenpak gestoken jongens, de knaap op de 2e plek van rechts zal waarschijnlijk Peet zijn , maar wie beter weet mag het zeggen. Het is  ergens in de zomer van 1932 Waarschijnlijk om  de verjaardag te vieren van  hun grootvader Pieter.
 Hierboven staat een bladzijde uit het notitieboekje van Opa Pieter Verhoeven......iedere bladzijde gaf  een prachtige aantekening, zoals het resultaat  van zijn konijnen menagerie, belangrijke zaken uit de Enkhuizer Almanak en moppen......er viel heel wat af te lachen in het huishouden van opa Piet.
Mocht het nog niet leuk genoeg zijn geweest, dan mocht de neven-bende mee met een van de tantes, hier was tante Nel de "klos"! In de Wassenaarse Dierentuin met op de leeuw gezeten  op de eerste plaats links Piet de Groot en op  de staart zijn broer Piet. De drie in het midden? Met een beetje  geluk zijn nummer 2 en 4  uit het Hooijmans gezin......de deugd in het midden........onbekende leeuwentemmer!

Ach en verder, bewaar uw eigen herinneringen aan al die prachtige mensen......en vertel ze voort!

2 opmerkingen:

  1. Dank voor de info, a, dat is zo, staat in het berichtje: "aan de twee kale wanden werden nieuwe, moderne uitstalkasten gebouwd voor naai- en breimachines." Maar zou graag een paar foto's van de Naaimachine winkel laten zien.....wie helpt?

    BeantwoordenVerwijderen