Zoeken in deze blog

dinsdag 20 november 2018

Tweeling geboren Bet-Bet-Bet-Bet Overgrootmoeder is zó Trots

Wat  een rijkdom deze  tweeling! Zo schattig! 
Op het moment dat u dit bericht leest, zijn ze alweer een week op de wereld!

Ouders, broers en al die andere lieve mensen: Gefeliciteerd dus! En jullie vele malen overgrootmoeder, Maike, hier zelf als baby afgebeeld in 1916 (als jongst en laatst geborene in het gezin van Pieter Verhoeven) , had zo graag in haar armen gehouden ...maar pech- al in 1958 overleden ...,maar zo trots was zij met met zulke prachtige nazaten geweest!
Meisjes Tweeling Evi en Noé, geboren op 13 november 2018




zaterdag 17 november 2018

Mooi Ondernemerschap In de "Binnenban" door Peet Hooymans

Dit wordt dan de laatste aflevering die over Peet gaat. Hierboven nog een foto met zijn oom Cor , (geheel rechts)in gesprek met Peet.  In gezelschap van een voor alle neven en nichten Verhoeven en aanverwanten gegeven brunch in Hotel Zeerust in Noordwijk aan Zee. Datum 25 juni 1993.......alweer een goede 25 jaar geleden.........Veel te kort voor zo'n boeiend leven, maar er zijn zoveel lieve

Tot Slot; opeens realiseer je je datje niet verder dan je neus hebt gekeken: ëén rondje google leert je een heleboel meer over de winkel van Peet: dus met dank aan alle bijdragen die hier staan overgenomen.......heel blij met uw verhaal:
 De Winkelbel
Op bezoek bij:
Peet Hooymans - Handwerkzaak
De naam is voor bijna elke Hoogvlieter een begrip, Peet Hooymans, vroeger bekend als naaimachine specialist, stoffen en fournituren zaak en nu als Handwerkzaak met een grote H. Dat ooit Peet Hooymans in 1958 in Oud Delfshaven is begonnen weten echter aanzienlijk minder Hoogvlieters. Maar toen in 1962 het bedrijf neerstreek op de Binnenban begon de naam Hooymans steeds meer een begrip te worden in onze handwerkende deelgemeente. Het vertrek vanuit Delfshaven kwam tengevolge van het uitgraven van de sluis aldaar, het pand stond in de weg en Hoogvliet had volop ruimte, dus zodoende werden we verblijd door hun komst. Inmiddels heeft men na een kort vertrek uit Hoogvliet, een paar jaar geleden, wederom een zaak in Hoogvliet gevestigd, dit keer aan de Oude Wal in het gelijknamige winkelcentrum.
Sinds september 2000 zijn de deuren van Peet Hooymans Handwerken geopend in een smaakvol ingericht pand waar meteen de geordend en speels ingerichte inrichting je verwelkomt. De kleurrijke stoffen, garens, bollen wol en applicaties lijken als het ware op kunstwerken welke langs de wanden zijn gedrapeerd.
Op displays vindt men talrijke met handwerken verband houdende artikelen, van naalden, spelden en borduurkleedjes tot naaipatronen, strijkstickers en breinaalden.
Haken en borduren zijn weer terug
In wisselende samenstelling wordt u in deze zaak verwelkomt door Sonja, Coby, Tonnie, Marion, Hennie en de eigenares Karin, die de schoondochter is van de oprichter. Het plezier en vooral de kennis van zaken dat bij deze dames zit ingebakken maakt het een feest om eens lekker te snuffelen naar net dát wat u nodig heeft. Karin: 'Vooral het haken komt weer helemaal terug, de mensen gaan weer vaker met de hand dingen zelf maken. Ook breien en borduren zijn weer helemaal terug, men maakt de meest fantastische dingen. We hebben voor deze handwerkers en hobbyisten een zeer uitgebreid aantal mogelijkheden. Van zeer fijne zijden borduurgarens tot heerlijke warme bollen wol. Maar ook voor andere hobby's hebben we het nodige in huis, zoals bijvoorbeeld de pop- of andere modellen die men met kleurrijke spelden en dergelijke prachtig kan versieren.'
Meer dan je ziet
Stoffen om zelf kleding te maken zoals jurkjes, hesjes, jasjes of zelfs een heel kostuum zijn er volop in de winkel van Peet Hooymans aanwezig. Daarbij wordt niet vergeten dat er dan ook binnenvoeringen, naaigarens, knopen en andere hulpmaterialen nodig zijn. Karin: 'Wat je hier in de winkel ziet is lang niet alles wat we op voorraad hebben. Boven de zaak hebben we nog een grote hoeveelheid artikelen die het ons mogelijk maken om het meeste direct te leveren, er is hier dus meer dan je ziet.'
De dames weten waar ze het over hebben door hun lange ervaring op het gebied van alle disciplines die men maar kan verzinnen bij het handwerken. Gedegen advies bij de aankoop van stoffen, garens en noem maar op kunnen mateloos belangrijk zijn voor het eindprodukt. Ze helpen de klant graag bij het uitzoeken van juiste kleuren van de materialen. Adviezen over het zelf maken van kleding of bijvoorbeeld het borduren van een geboortetegel krijgt men indien men dat wenst met enthousiasme, want de dames zijn zelf ook goed thuis in uw hobby of selfmade inspiraties.
Hoewel men vroeger over een uitgebreid assortiment naaimachines beschikte is dat nu wat aangepast aan de wensen van deze tijd. Maar nog steeds kan Peet Hooymans machines leveren die overeenkomen met de wens van de klant. Ook spoelen en andere voor het naaien benodigde materiaal heeft men in de zaak voorhanden, en wat er niet direct is kan worden besteld.
De locatie
De Oude wal, in de jaren vijftig trefpunt voor de stadsbussen naar het 'verre' Rotterdam, blijkt steeds meer aan populariteit te winnen bij de ondernemers. Karin: 'Ja, we hebben hier een leuk pand, het lijkt niet groot maar dat is het best wel. Op de binnenban hadden we weliswaar drie winkels aaneen, maar hier kunnen we ook heel goed ons assortiment kwijt. Vergeet niet dat we ook de bovenverdieping vol hebben staan. En het is hier gewoon gezellig zo met die verscheidenheid aan winkels op dit plein. En er komt nog meer bij dus we gaan er vanuit dat we hier straks een heel fijn winkelcentrum hebben waar de klanten zeker heerlijk kunnen buurten.' En dat het handig is om Peet Hooymans in de buurt te hebben blijkt wel uit de vele positieve geluiden van de thuisbreisters in Hoogvliet en omgeving. Peet Hooymans vindt u dus op de Oude Wal en hun telefoonnummer is 010 295 91 00. Binnenkort kom ik zeker weer eens langs bij Peet Hooymans want de naaimachine naalden van mijn partner moeten nodig weer worden aangevuld.
Tot ziens!
Jan.
Tot ziens!
Jan.

maandag 5 november 2018

Peet Jacobus Hooijmans, ((1924-2010)

Burgerlijke Stand Rotterdam: Ondertrouwd: P J Hooijmans 29 en A B M van der Velden 19;( bron:Het vrije volk : democratisch-socialistisch dagblad;17-12-1953),
Het blijft een heerlijke foto: de locatie is de tuin aan de Nieuwe Zeeweg in Noordwijk, met een verzameling kleinkinderen van het ondernemers-echtpaar Verhoeven - Driessen onder aanvoering van hun jongste dochter Maike. Eén van de twee  in een fier matrozenpak gestoken jongens, de knaap op de 2e plek van rechts zal waarschijnlijk Peet zijn , maar wie beter weet mag het zeggen. Het is  ergens in de zomer van 1932 Waarschijnlijk om  de verjaardag te vieren van  hun grootvader Pieter.
 Hierboven staat een bladzijde uit het notitieboekje van Opa Pieter Verhoeven......iedere bladzijde gaf  een prachtige aantekening, zoals het resultaat  van zijn konijnen menagerie, belangrijke zaken uit de Enkhuizer Almanak en moppen......er viel heel wat af te lachen in het huishouden van opa Piet.
Mocht het nog niet leuk genoeg zijn geweest, dan mocht de neven-bende mee met een van de tantes, hier was tante Nel de "klos"! In de Wassenaarse Dierentuin met op de leeuw gezeten  op de eerste plaats links Piet de Groot en op  de staart zijn broer Piet. De drie in het midden? Met een beetje  geluk zijn nummer 2 en 4  uit het Hooijmans gezin......de deugd in het midden........onbekende leeuwentemmer!

Ach en verder, bewaar uw eigen herinneringen aan al die prachtige mensen......en vertel ze voort!

zondag 28 oktober 2018

Familie Hooijmans het begin

 1916 Johanna Helena Verhoeven (1-3-1897 Noordwijk, Kerkstraat 57) uiterst rechts.
c
1927  1916 Johanna Helena Hooijmans-Verhoeven (1-3-1897 Noordwijk, Nieuwe Zeeweg 29) Jo staat uiterst rechts.

Vergeet ook niet terug te b;aderen naar de eerdere aflevering over deze ondernemende tante Jo, u kunt het hier vinden !
Er komen nog meer afleveringen, blijf het volgen, maar heb geduld!!!!! Opoe is druk met vanalles en nog wat.

dinsdag 23 oktober 2018

Een vrolijke felicitatie op de verjaardag van nicht Hennie Hooymans

Gefeliciteerd,  Ome Cor! Hennie Hooijmans feliciteert met een gulle lach de jongste broer ( 80 jaar jong in 1993) van haar moeder, Jo Hooijmans-Verhoeven (1897-1956), Achter Hennie haar  broer Peet!........Misschien mag het hier gebruikt de tekst uit het hier genoemde boekje en worden afgedrukt......voor wie alles wil weten over de familie Hooijmans in Overschie kan het beste het boekje "Momenten uit de Overschiese Samenleving aanschaffen, deel 4 geschreven door Rein Wolters, isbn 9 789073 647961 !

1
Maar voor nu: Gefeliciteerd Hennie en nog vele gezonde jaren wensen we je toe! Deze foto, alweer 25 jaar geleden gemaakt in Noordwijk........bewijst maar weer eens: wat vliegt de tijd. Happy Birthday

........




De hierboven in cursief geplaatst een oproep. Die dateert alweer van bijna twee jaar  geleden en er volgde geen reacties op: vandaar nu enige vervolgfragmenten in afleveringen, volg de familieblog dus, vandaag het begin.!

zaterdag 28 april 2018

Maike Verhoeven 1916-1958



Vandaag op de geboortedag van Maike Verhoeven op 28 april 1916 in Noordwijk als de jongste telg uit het gezin van Piet Verhoeven en Co Driessen.........nog altijd zo door ons allen gemist door  haar kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen en achter-achterkleinkinderen.  Zestig jaren na haar overlijden  blijft haar te moeten missen nog altijd heel verdrietig maar met alles dat zij aan ons bracht blijven we heel gelukkig!......

zondag 11 maart 2018

Hendrik Driessen, Aannemer te Rotterdam Kralingen

Deze mooie tekening  van  'Opoe Zeeweg' is gemaakt door haar kleindochter Co, die op haar beurt weer huwde met de Haagse Geert Buurmans en later emigreerde naar Canada.  In de vorige blogs maakte U al kennis met  deze talentvolle Canadese emigrante.

Opoe Zeeweg ....volgens de overlevering verteld door haar dochters.....was opoe trots op haar afkomst.....haar vader,...... Hendrik Driessen was aannemer te Oegstgeest en had een eigen bedrijfje, en nam samen met de Noordwijkse aannemer Alkemade een opdracht aan in Rotterdam Kralingen.
Het hele gezin verhuisde daarop naar Rotterdam Kralingen waar het leven plotseling een tragische wending nam.
Vader Hendrik overleed.  Vader zou langer geleefd hebben, als "die Alkemade hem niet bedrogen had"....klonk vele jaren na zijn dood nog het verwijt dat dochter  Co Driessen  ter  .....daar moeten we maar bij laten.... een treurige geschiedenis, géén happy end dus maar meer een  droevig einde.
  1. Driessen-Hendrik-M-hoofd-24 october 1864-Oegstgeest-H-Opzichter-Hoogendijk-18 Aug, 1873-Oegstgeest-28 feb 1875.
  2. Mulder-Helena-V-1835-Rhijnsburg-H-28-aug 1873-Oegstgeest
De 7 kinderen zijn allen meegereisd, dochter Wilhelmina Johanna overlijdt  op 6 okt 1873....de anderen gaan - na het overlijden van vader- met hun moeder op 12 juni 1875 terug naar Rijnsburg.
════════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
GEZINSBLAD    Hendricus DRIESSEN [454]                                rel    108
              Helena MULDER [455]                                   
════════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
MAN
         naam Hendricus DRIESSEN [454]                              
        vader Joannis Christianus DRIESSEN [540]                      rel    144
       moeder Maria van den HEUVEL [541]                            
      geboren 25‑10‑1837 te Oegstgeest,ZH,NL                
         bron                                                aktenr 39
         info Bron  Burgerlijke stand ‑ Geboorte 
              Archieflocatie  Gemeentearchief Oegstgeest 
              Algemeen  Gemeente: Oegstgeest
              Soort akte: Geboorteakte
              Aktenummer: 39
              Aangiftedatum: 25‑10‑1837 
              Kind Hendricus Driessen
              Geslacht: M
              Vondeling: N
              Geboortedatum: 24‑10‑1837
              Geboorteplaats: Oegstgeest 
              Vader Johannis Driessen 
              Moeder Maria van den Heuvel 
    overleden 28‑02‑1875 te Kralingen,Rotterdam,ZH,NL       
         bron                                                aktenr 48
        
════════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
RELATIE
    wettelijk 07‑11‑1860 te Oegstgeest,ZH,NL
         bron                                                aktenr 13
         info Archieflocatie Gemeentearchief Oegstgeest   
              Algemeen Gemeente: Oegstgeest
              Soort akte: Huwelijksakte
              Aktenummer: 13
              Datum: 07‑11‑1860
              Bruidegom Hendricus Driessen
              Leeftijd: 23
              Geboorteplaats: Oegstgeest
              Bruid Helena Mulder
              Leeftijd: 26
              Geboorteplaats: Rijnsburg
              Vader bruidegom Johannes Driessen
              Moeder bruidegom Maria van den Heuvel
              Vader bruid Jacob Mulder
              Moeder bruid Helena van Haaster
       opmaak 16‑02‑2007
════════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
VROUW
         naam Helena MULDER [455]                                   
        vader Jacob MULDER [542]                                      rel    145
       moeder Helena Cornelisd van HAASTEREN [543]                  
      geboren 13‑01‑1834 te Rijnsburg,ZH,NL                 
         doop          
     gezindte RK
    overleden 14‑12‑1909 te Rijnsburg,ZH,NL                 
        adres 27‑05‑1876 te Rijnsburg,ZH,NL
       straat Achterom 11
         info zij woont in 1840 als 6 jarige aan de Dorpsstraat 81 in
              Rijnsburg.”Emigreert” met man en kinderen vanuit Oegstgeest naar
              Rotterdam op 28 auguatus 1873 maar keert terug op het ouderlijk
              nest in Rijnsburg, na het overlijden van haar echtgenoot.
       opmaak 23‑02‑2017
════════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
KINDEREN
M        naam Johannis Leonardus DRIESSEN [3285] rel 1470                      
      geboren 13‑01‑1862 te Oegstgeest,ZH,NL                 aktenr 3
    overleden 28‑12‑1916 te Leiden,ZH,NL                    
       gehuwd 25‑08‑1885 te Appingedam,Groningen,NL Roelfien HOVINK [7818]
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
V        naam Helena Maria DRIESSEN [3287]                                     
      geboren 19‑01‑1863 te Oegstgeest,ZH,NL                 aktenr 3
    overleden 27‑12‑1884 te 's‑Gravenhage,ZH,NL             
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
V        naam Maria Hendrika DRIESSEN [40669]                                  
      geboren 11‑03‑1864 te Oegstgeest,ZH,NL                 aktenr 12
    overleden 03‑03‑1928 te Oegstgeest,ZH,NL                 aktenr 33
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
M        naam Jacobus Cornelis DRIESSEN [3286]                                 
      geboren 16‑04‑1865 te Oegstgeest,ZH,NL                 aktenr 28
    overleden 04‑07‑1867 te Rijnsburg,ZH,NL                  aktenr 33
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
V        naam Anna Christina DRIESSEN [3289]                                   
      geboren 24‑12‑1866 te Oegstgeest,ZH,NL                 aktenr 79
    overleden 11‑05‑1884 te Rijnsburg,ZH,NL                 
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
V        naam Jacoba Cornelia DRIESSEN [18] rel 9                              
      geboren 10‑01‑1870 te Oegstgeest,ZH,NL                 aktenr 1
    overleden 06‑07‑1945 te Noordwijk,NL                     
   begrafenis 10‑07‑1945 te Noordwijk,ZH,NL,RK Begraafplaats
       gehuwd 22‑10‑1891 te Noordwijk,ZH,NL Pieter VERHOEVEN [17]
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
V        naam Hendrika Johanna DRIESSEN [3290] rel 1471                        
      geboren 08‑04‑1871 te Oegstgeest,ZH,NL                 aktenr 26
    overleden 04‑01‑1962 te Amersfoort,O,NL                 
       gehuwd 29‑08‑1895 te Rijnsburg,ZH,NL Johannes Hendricus Franciscus
              LATERVEER [3294]
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
V        naam Wilhelmina Johanna DRIESSEN [3291]                               
      geboren 28‑11‑1872 te Oegstgeest,ZH,NL                 aktenr 71
    overleden 07‑10‑1873 te Kralingen,ZH,NL                 
═════════════════════════════════════════════════════════════════════════════

vrijdag 9 maart 2018

Een Gouden Medaille voor Tante Marietje

Tante Marietje. Trotse moeder en oma......vandaag op 7 maart 2018, de dag van haar geboorte,  een mooie foto uit die jaren van heel lang geleden.....samen met haar man, haar kinderen en kleinkinderen.......en altijd bezig en druk.....een wandelingetje over het strand naar Zandvoort samen met echtgenoot Piet maar wel op tijd terug natuurlijk voor kerk bezoek ,  dan  weer  op pad om af te reizen naar  haar buiten Noordwijk gevestigde nageslacht weer thuis  aan de piano gezeten haar toonladders studeren of daarna door  kunstige handenarbeid  dieren uit stof  of wol  prachtige dieren te creëren ......Maar in die tijden  dat lang  niet ieder huisje zijn eigen tv' tje had, was je van harte welkom, om onder het genot van een kopje koffie en een lekker zelfgebakken stukje banket mee te genieten van de prestaties van Sjoukje Dijkstra..... Onze toenmalige Nederlandse trots. Zo genoot tante Marie zelf dubbel mee. Mooi was dat........ GOUDEN MEDAILLE WINNAARS! Allemaal!


1964 Sjoukje Dijkstra op de TV

woensdag 7 maart 2018

Gefeliciteerd Suus Rijnders

Met de hulp van deze foto aandacht voor  een gezellige viering bij "moeders Nel" thuis  en  een  hartelijke felicitatie aan Suus Rijnders,(  voorste rij midden ) die vandaag verjaart,  echtgenote van  Koos Rijnders , stoere zeevaarder. De andere feestvierders kent u vast al,  geheugensteuntje? Cootje, Geert,  An, Nel en de jongste generatie Buurmans .

dinsdag 6 maart 2018

Happy Birthday to Cootje Rijnders en echtgenoot Geert Buurmans


Hoog gewaardeerd bezoek uit het verre moederland.......met An en Nel Rijnders -Verhoeven ontspannen aan dek van hun yacht!

maandag 5 maart 2018

Vanuit Noordwijk een feestelijke herinnering aan Cootje Rijnders


Vandaag een feestelijke herinnering aan haar geboortedag op 5 maart 1931  ........ Jacoba Anna Rijnders. Een hartelijk Hiep Hiep Hoera; namens de hele familie! Met hieronder Cootje Rijnders met echtgenoot Geert Buurmans en oudste dochter Jannie. Mooie én lieve mensen! 

zondag 4 maart 2018

Cor Verhoeven een man om nooit te vergeten......

v
Cor Verhoeven. Vandaag een zonnige en vrolijke dag om zijn geboortedag op 4 maart 1913 te herdenken !

donderdag 22 februari 2018

Cootje Rijnders met de Groeten uit Canada

Het wordt een zomers dagje strand voor de familie Rijnders


Hi, I am the daughter of Cootje Rijnders. She married Gerardus Buurmans and had 3 daughters. Jannie, Maria (Ria) and Petronella (Ellie). The family immigrated to Canada in the 60’s. Remember my Oma noordwijk as we called her and remember our visits with fond memories. Thanks for posting all these great pictures and info. So wonderful to see pictures of all, especially my wonderful and beautiful mother who was the kindest person I have ever known. Miss her everyday Thanks again 😀

De hele familie vertrekt naar het Noordwijkse strand  voorafgegaan door Jacoba Anna Rijnders( geboren 5 maart 1931 Leiden). Op de foto onder moeder Nel met Cootje en Koos. Op de kiek  boven: vader Jan op een volgende trektocht.Of zijn het hier dochter An en haar jongere broertje.....wie het weet mag het zeggen....er zijn nog meer foto's van Cootje, blijf kijken!

woensdag 10 januari 2018

De Geboortedag van Opoe Zeeweg


Vandaag , op 10 januari 2018 even een terugblik naar die dag in 1870 dat Jacoba Cornelia DRIESSEN werd geboren in Oegstgeest. Opoe Zeeweg. Lees eens rustig terug in de blog en zoek naar de herkenningspuntjes, familietrekjes en de verhalen over vroeger........weet je er zelf één die je graag wil delen, laat het opoezeeweg weten.......altijd weer mooi om die verhalen te delen.
Deze mooie tekening van Öpoe Zeeweg, werd gemaakt door haar kleindochter Co Rijnders, die in de jaren vijftig naar Canada emigreerde........Kijk nog eens bij je oude foto's.....er zit er vast wel eentje bij  die je in deze blog gaat delen, stuur je scan op en..........je ziet het hier terug......

vrijdag 5 januari 2018

Bedankt

8 november 2017 -15 december 2017......in drie ziekenhuizen

Dan gebeurt het!
Onverwacht. 8 november 2017. 
Even een onderzoekje in het LUMC en pats.....in de namiddag verdwijn je naar de Residentie in ziekenhuis BRONOVO. Levensreddend? Spannend.......Dan het onderzoek dat in het LUMC gepland stond gaat door maar in het Westeindeziekenhuis, op 1.5 uur bezoek-reisminuten van de woonplaats......in de Residentie.  3 december 2017 inmiddels. De PICC-lijn vergemakkelijkt het infuus aanbrengen en de aansluitingen, telemetri en externe defibrilator zorgen wel voor veel externe controle.  Je gaat weer terug naar het LUMC, voor de vervanging van een hartklep. Op de dag van de verkeerschaos in Nederland: Sneeuw! Besluit het LUMC geen plaats meer te hebben voor een arm oud vrouwtje met een nieuwe klep. "Wij verplaatsen u naar het Westeindeziekenhuis." Inmiddels geldt een advies voor het verkeer: niet de weg op. Dus de ambu vertrekt en komt me morgn vroeg weer halen. Lukt!.......dan ook nog....het Brady-Trachy syndroom, ook nog een ICD erbij.......het kan niet op......en dan wordt het 15 december en kunnen we toch nog kerst thuis vieren. Heel iets anders dan de reis naar Spanje die al is afgezegd inmiddels......"We wensen je heel veel sterkte".....Maar de familie stond me bij.......70 kaarten en aanmoedigingen... Nick vanuit zijn verre bestemming was één van de eersten. Zijn moeder gaf het advies nu eindelijk eens te gaan ontspullen en van jong talent(4 jaar) tot iets ouder (87 jaar) kwamen de steunbetuigingen , tijdschriften, tekeningen binnen, waarin een kleine familie toch oprecht groots kan zijn. De ritten naar het lastig te bereiken Den Haag ook weer gedaan door familie en  buren. En neef Loek die als in zijn mooiste jaren bij  de Gruyter voor de levering van de patiënt aan huis zorgdroeg. Lieve mensen, allemaal zo ontzettend bedankt voor alle goede gedachten die onze kant opkwamen........we hadden het ook zo ontzettend nodig.........