Zoeken in deze blog

woensdag 15 maart 2017

Alie en Sjaak uit Leidschendam





Hier wordt de verjaardag gevierd van zuster Nel rond de 29ste juli van het jaar 1966 in de voorouderlijke woning aan de Nieuwe Zeeweg. Goed gezelschap: van links naar rechts : met aansteker en CABALERO in de aanslag, ingevaren over de Kudelerstaarterzee haven Leimuiden: zus Rona, daarnaast vanuit Leidschendam per ...was het nu een SOLEX of een MOBILETT.....Niet helmdragend maar i.p.v Wijnrode fluwelen Rembrandt  baret op de wit gekrulde haardos....zus Alie, Dan,  deugd in het midden.....zus Nel en om de jeugd op de fptp maar even over te slaan, door: Op de hoek zus Marie uit Lisse...........waarschijnlijk per........kind's automobiel,  fiets of per openbaar vervoer aangekomen.  Koffie, huisgebakken cake,  koekjes en bonbons zijn al gepasseerd Nu mét de sterke verhalen, de sterke drank;  vóór de warme maaltijd eerst nog even een slokkie. Spraakwater; een "bessie"of een citroentje met suiker.....zelf-gebrouwen boerenjongens of huisgemaakte advocaat,  vers van de eigen kippetjes, Ieder jaar kwamen alle 9 zussen aan de beurt.........De gemiddelde leeftijd van de dames  op deze foto is hier dus rond de  vierenzestig.........ze blijven samenkomen om het leven te vieren........lieverds allemaal! Blij er bij te horen! Proost!  Tot op het volgende feestje !!!!
Vaardigheid in het lezen en schrijven werden zeer gewaardeerd in de familie Verhoeven: Alie Verhoeven (2e rij van boven 2e van rechts) bekwaamde zich in het vak op de RK Meisjesschool van de Zusters van JMJ, Noordwijk; zie ook haar zusjes:Nel uiterst links, 2e rij van boven, dan verder met Alie onder haar  met strikken, zus Leni en daaronder eveneens , ook gestrikt zussen Rona en Mies.

Alida Jacoba Verhoeven (15-03-1904, Noordwijk) in 1916

Alida Jacoba Verhoeven  geboren op 15 maart 1904 trouwt op 8 november 1923 te Noordwijk met Zacharias Bink,(8-7-1897 Leiden, ) Het beroep van Zacharias, Sjaak in de wandeling, is werfbaas van een houtzagerij, en, inderdaad......ooit in zijn leven heeft hij een deel van zijn hand moeten missen.....u kunt er wel iets bij bedenken......... Een jaar later op 8 november 1925 worden zij 'gezegend'met de geboorte van een tweeling, Nico en Lida.
Alie gaat dagelijks uit zwemmen, in de Overdekte in Leiden en zij bewonen huizen van Zoeterwoude tot aan Leidschendam. Tot zover maar weer het verhaal van Alie, er komt zeker een vervolg.....en vandaag is het haar 112e geboortedag!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten