Zoeken in deze blog

vrijdag 31 maart 2017

Schoonmoeder Jansje Toebak-Heemskerk te Gast op An's Verjaardag


Goed: Iedere kniesoor mag het roepen: Slechte foto te sterk vergroot.......maar altijd nog te begrijpen wie er worden voorgesteld.....en laat de persoon die een beter exemplaar kan leveren dat product maar digitaal deponeren aan de opoezeeweg@gmail.com Dank u wel!

Hier kunt u genieten van een blik op de dochters van Louie Toebak, rechts de oudste Barbara en op links An waarvan we vandaag -31 maart 1916-geboortedag 101 mogen herdenken....gehuwd  op 11 maart 1940 met Hendrikus Johannes Verhoeven. We wensen al haar dierbaren, lieve herinneringen
Louie Toebak verdient het dagelijks brood in de Bollenschuur van Cornelis van der Meer aan de Offemweg . Regeert daar  als de haan in het kippenhok over zijn bollenpelsters.........hier leest u alle namen.


donderdag 30 maart 2017

Piet Verhoeven Vervoerder

Pieter Sybren Verhoeven  geboren:  Leiden 31-03-1939  overleden 13 december 2015 Noordwijk 
Piet Verhoeven,  was, net als zijn vader Cor Verhoeven vrachtrijder van beroep,........ in ieder geval voor  een groot deel van zijn jong volwassen jaren. Vrachtwagenchauffeur die erfelijke overdracht of noem het misschien maar besmetting lijkt al te zijn ontstaan in de generatie van zijn opa Piet en ook ome Jan Verhoeven en diens zoons Piet en Jan verdienden hun dagelijkse brood met het kameel van de snelweg. Kijk gewoon even rond in deze blog en u komt ze zeker tegen! Vandaag op zijn  geboortedag  nog  allemaal even meegenieten van het stoere wegmateriaal en wegsmelten in liever herinneringen.

Pieter Sybren Verhoeven  geboren:  Leiden 31-03-1939  overleden 13 december 2015 Noordwijk 

woensdag 15 maart 2017

Alie en Sjaak uit Leidschendam





Hier wordt de verjaardag gevierd van zuster Nel rond de 29ste juli van het jaar 1966 in de voorouderlijke woning aan de Nieuwe Zeeweg. Goed gezelschap: van links naar rechts : met aansteker en CABALERO in de aanslag, ingevaren over de Kudelerstaarterzee haven Leimuiden: zus Rona, daarnaast vanuit Leidschendam per ...was het nu een SOLEX of een MOBILETT.....Niet helmdragend maar i.p.v Wijnrode fluwelen Rembrandt  baret op de wit gekrulde haardos....zus Alie, Dan,  deugd in het midden.....zus Nel en om de jeugd op de fptp maar even over te slaan, door: Op de hoek zus Marie uit Lisse...........waarschijnlijk per........kind's automobiel,  fiets of per openbaar vervoer aangekomen.  Koffie, huisgebakken cake,  koekjes en bonbons zijn al gepasseerd Nu mét de sterke verhalen, de sterke drank;  vóór de warme maaltijd eerst nog even een slokkie. Spraakwater; een "bessie"of een citroentje met suiker.....zelf-gebrouwen boerenjongens of huisgemaakte advocaat,  vers van de eigen kippetjes, Ieder jaar kwamen alle 9 zussen aan de beurt.........De gemiddelde leeftijd van de dames  op deze foto is hier dus rond de  vierenzestig.........ze blijven samenkomen om het leven te vieren........lieverds allemaal! Blij er bij te horen! Proost!  Tot op het volgende feestje !!!!
Vaardigheid in het lezen en schrijven werden zeer gewaardeerd in de familie Verhoeven: Alie Verhoeven (2e rij van boven 2e van rechts) bekwaamde zich in het vak op de RK Meisjesschool van de Zusters van JMJ, Noordwijk; zie ook haar zusjes:Nel uiterst links, 2e rij van boven, dan verder met Alie onder haar  met strikken, zus Leni en daaronder eveneens , ook gestrikt zussen Rona en Mies.

Alida Jacoba Verhoeven (15-03-1904, Noordwijk) in 1916

Alida Jacoba Verhoeven  geboren op 15 maart 1904 trouwt op 8 november 1923 te Noordwijk met Zacharias Bink,(8-7-1897 Leiden, ) Het beroep van Zacharias, Sjaak in de wandeling, is werfbaas van een houtzagerij, en, inderdaad......ooit in zijn leven heeft hij een deel van zijn hand moeten missen.....u kunt er wel iets bij bedenken......... Een jaar later op 8 november 1925 worden zij 'gezegend'met de geboorte van een tweeling, Nico en Lida.
Alie gaat dagelijks uit zwemmen, in de Overdekte in Leiden en zij bewonen huizen van Zoeterwoude tot aan Leidschendam. Tot zover maar weer het verhaal van Alie, er komt zeker een vervolg.....en vandaag is het haar 112e geboortedag!



dinsdag 7 maart 2017

Suus viert haar verjaardag vandaag.....

Een dame vraag je niet naar haar leeftijd, zeker niet aan de jarige van vandaag......... bruist van levenslust..........blijft jong..........for ever.......Suus, van harte namens de hele familie..........

zondag 5 maart 2017

Olympische Zege voor Cor Verhoeven

 

 

1928.......Cor Verhoeven is in training voor een zege op de Olympische Spelen wie de trainer is die hem terzijde staat.....naam is niet bekend. Zijn sparring-partner is broer Henk Verhoeven een generatie later gevolgd in het zadel door neef Piet Verhoeven......... Voor het onderhoud van de rijwielen was het vertrouwde adres Rijwielhandel Braakman gevestigd op 't Schie in Noordwijk Binnen.
 

zaterdag 4 maart 2017

Een vrolijke gelukwens voor Ome Cor

Gefeliciteerd! Nicht Hennie Hooijmans feliciteert met een gulle lach de jongste broer ( 80 jaar jong in 1993) van haar moeder, Jo Hooijmans-Verhoeven (1897-1956), Achter Hennie haar broer Peet........wie alles wil weten over de familie Hooijmans in Overschie  kan het beste het boekje "Momenten uit de Overschiese Samenleving aanschaffen, deel 4 geschreven door Rein Wolters,  isbn 9 789073 647961. Een roerende familiegeschiedenis.........misschien mag het hier wel worden afgedrukt......u hoort er meer over!