Zoeken in deze blog

vrijdag 7 oktober 2016

De Vrouw van de Chef van Maarse en Kroon, Rona Verhoeven


Verliefd, verloofd en dan getrouwd, de op één na jongste dochter van Pieter Verhoeven de Oude, deed het allemaal. Het was dan ook een zeer begeerde "Flapper" een jeugdige schoonheid aan het begin van de "Roaring Twenties". Haar keuze bepaalde ze op de gemotoriseerde Leimuidenaar  Cornelis van Immerseel. Een knaap met ambities die hem ongetwijfeld naar de TOP zouden brengen. Zo werd zij een vrouw van aanzien,  één van de eersten met een bontjas in Leimuiden, de echtgenote van de Chef Vervoer Maarse en Kroon......O ja ze zou vandaag haar verjaardag hebben gevierd. Je bent van harte uitgenodigd het feest mee te vieren> Maar dan wel eerst op de fiets naar Leimuiden. Dan aan de koffie met gebak. Het borreltje en moderne hapjes.....blokjes kaas, plakjes worst en geraspte worteltje en selderie in mayonaise in een puntzakje van een plakje boterhamworst en daarna......de maaltijd.......goed gevulde groentensoep, stooflapjes, stoofperen, aardappelen, witlof en toe.....griesmeelpudding met bessensap........daarna rookten de heren een sigaartje en wasten de dames met gezang af,  en dan na een kopje thee met een chocolaadje, wachtte daarde lange tocht naar huis! Weet u wel hoe klein mijn fietsje nog was.......en hoe vaak die slaperige voetjes die pedaaltjes moesten laten draaien.......rust dan nu maar uit en maak je mooiste dromen waar.

Rona VERHOEVEN Jerona Hendrika Johanna x van IMMERSEEL Cornelis P. (x Noordwijk,ZH,NL 04-04-1930) * Noordwijk,ZH,NL 07-10-1907 * Leimuiden,ZH,NL 04-09-1904 + Noordwijk,ZH,NL 28-03-1991 + Leiden,ZH,NL 05-12-1971

woensdag 5 oktober 2016

Agnes Verhoeven kleindochter van Pieter Verhoeven de Oude

Agnes, zoveel jaren  geleden, mijn steun en toeverlaat. Zij 17 lentes jong, ik, haar nichtje,   net 15 geworden. Oppassen, lezen, dagdromen van een rijke toekomst, luisteren  naar de radio, naar Paul Vlaanderen, griezelen......petticoats  en queennies en rokken van schuttersveld ribfluweel. Donkergroen of koningsblauw......altijd zelfgemaakt, het creatieve talent van haar moeder , breien, rokjes voor de zusjes en broekjes voor de broertjes.........groot gegroeid  begon haar Victorie eerst in Alkmaar, dan in Leiden en zelfs een verblijf in Amerika kwam nog in beeld. Ach en de rest is herinnering.......mooi en vreugdevol, bedankt grote nicht!!

dinsdag 4 oktober 2016

Muzikale Meisjes de kleindochters van Opoe Zeeweg

AANVULLING
Vandaag, net bijgekomen van al het vakantie tumult, een welkome aanvulling op de blog gemeld vanuit de zuidelijke staten: Hebje dat gelezen? Arie Westgeest en het Accordeongezelschap Melodia, In het ledenblad van het Genootschap OUD-Noordwijk Winter 2016/2017/Nr.178 geschreven door André van Noort.  Op deze foto staat - op slagwerk- achteraan in het midden, Piet Verhoeven.

Melodia, de accordeon club waarvan de zusjes Rie en Inez Verhoeven deel van uit maakten in die spannende jaren 50. Nog meer bekende gezichten zijn te ontdekken....De Westgeestje, de Caspersjes. De Ridder,  u kent ze waarschijnlijk allemaal nog bij roepnaam......Muzikaal, broer Piet Verhoeven  beroemd drummer in een dansorkest.....allemaal geoefend op oma's Piano op zondagmorgen na de kerk bij Opoe Zeeweg, in de deftige kamer oefenen we  eindeloos " boer er ligt een kip in het water" , het publiek: 2  prachtige satijnen sofa-poppen......alleen maar kijken; nergens aankomen hoor!
Melodia boekte veel succesen; een kleine bloemlezing uit de regionale nieuwsbladen.



Het koperen bestaansjubileum viert de vereniging in 1959 in zaal van der Geest te Noordwijkerhout. Steroptredens van de Kleinde Gerda Caspers en de dito Chris van der Meer. Voorzitter Martien de Ridder,,,,,,,zijn er CD's van?





maandag 3 oktober 2016

Van Harte Proficiat met het 94ste Levenjaar

Op naar de Honderd! Gefeliciteerd! Nicht Rie van der Kant - Verhoeven

In dierbare herinnering aan haar in 2003 overleden beminde echtgenoot.