Zoeken in deze blog

maandag 25 januari 2016

Mies Verhoeven Aangereden door de Electrische Tram

vlnr: Rona, Maike en Mies Verhoeven
 Johanna Maria Helena Verhoeven, roepnaam Mies, werd geboren op 25 januari 1906.  Het was op de koude, donkere laatste avond van oktober 1919 dat het ongeluk gebeurde. De wagen van haar vader, de Noordwijkse bode Pieter Verhoeven,  werd door de electrische tram aangereden op de Rijnsburgerweg onder Leiden. " De wagen werd kort en klein geslagen, terwijl het paard veel letsel bekwam. De voerman en een zusje, vader en dochter dus, werden ernstig gewond. "
Vele jaren later werd het drama nog altijd in familiekring, bij bruiloften en partijen in heriinering gebracht. Hoe erg het was. Hoe Mies vele maanden te bed had gelegen en hoe het nooit meer helemaal goed was gekomen....omdat ergens iets niet meer helemaal goed had gefunctioneerd..... Op deze foto, zo van rond die tijd,  houdt ze haar been wel erg strak naar voren gestrekt....."Mies trekt met dat been" was een gevleugeld gezegde als Mies haar trouwe ijzeren ros ontsteeg en in ruststand bracht, na haar overtocht van Voorhout naar Noordwijk .......maar  ik heb aan mijn perfecte tante nooit een nijpend gebrek vast kunnen stellen. Heerlijke zelfgebakken cake als verjaardagsgeschenk of een glaasje thuis gebrouwen advocaat ter viering of  het speciaal voor jou bewaarde  "Snoepje van de week" uit de winkelvoorraad van buurman de Gruyter. Mies trouwde met Bernard de Groot zij kregen twee zonen. Maar meer over het gezin, een andere keer.

1 opmerking:

  1. Wat interessant om iets van mijn oma Mies te lezen! Heb haar gekend als een altijd vrolijke lieve oma. Groetjes Margreth (dochter van Jan de Groot)

    BeantwoordenVerwijderen