Zoeken in deze blog

donderdag 9 oktober 2014

Pieter Thomas Jeroen Verhoeven


 In dit schattige bruidspaar herken je direct Ome Piet en Tante Marie uit de Bijdorpstraat. Op 28 september 1933 beloven ze elkaar een levenlang trouw - en ja bijna 65 jaren rond zijn ze dat jawoord ook trouw gebleven. Ome Piet, werd een  befaamd metselaar van beroep na eerst een aantal jaren als vrachtrijder op de weg te hebben gereden onder ander bij het expeditie bedrijf van Kooimans uit Noordwijk Binnen. Piet werd geboren op 27 augustus 1909 in Noordwijk en zijn blonde gade , Maria Catharina van Denzen, op 7 maart 1909 te Noordwijkerhout.


Piet al 7 jarige in 1916

Piet als stoere leerling op de R.K. Jongensschool in Noordwijk-Binnen

Piet temidden van de andere leerlingen op de RK Jongensschool. Piet op de bovenste rij in het midden en zijn vier jaar jongere jongste broertje Cor , vooraan in het midden.
Deftige foto van Piet, misschien gemaakt ter gelegenheid van zijn Plechtige Heilige Communie of.....in zijn allereerste lange broek...?
 Vele jaren lang  werkte Piet als chauffeur op een vrachtauto richting Amsterdam voor de Noordwijkse firma Kooimans uit de. Wilhelminastraat. Dat er iemand achterop hem was gereden, daar kon hij niets aan doen. Kantonrechter kwam er aan te pas.


Uiterst rechts, middelste rij, Marie Verhoeven van Denzen in het jaar 1940, op de bruiloft van zwager Henk met schoonzus An.

Onder het toeziend oog van meester-metselaar Piet (2e van rechts) wordt hier de eerste steen gelegd van de Christelijke Huishoudschool te Noordwijk aan Zee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten