Zoeken in deze blog

donderdag 9 oktober 2014

Pieter Thomas Jeroen Verhoeven


 In dit schattige bruidspaar herken je direct Ome Piet en Tante Marie uit de Bijdorpstraat. Op 28 september 1933 beloven ze elkaar een levenlang trouw - en ja bijna 65 jaren rond zijn ze dat jawoord ook trouw gebleven. Ome Piet, werd een  befaamd metselaar van beroep na eerst een aantal jaren als vrachtrijder op de weg te hebben gereden onder ander bij het expeditie bedrijf van Kooimans uit Noordwijk Binnen. Piet werd geboren op 27 augustus 1909 in Noordwijk en zijn blonde gade , Maria Catharina van Denzen, op 7 maart 1909 te Noordwijkerhout.


Piet al 7 jarige in 1916

Piet als stoere leerling op de R.K. Jongensschool in Noordwijk-Binnen

Piet temidden van de andere leerlingen op de RK Jongensschool. Piet op de bovenste rij in het midden en zijn vier jaar jongere jongste broertje Cor , vooraan in het midden.
Deftige foto van Piet, misschien gemaakt ter gelegenheid van zijn Plechtige Heilige Communie of.....in zijn allereerste lange broek...?
 Vele jaren lang  werkte Piet als chauffeur op een vrachtauto richting Amsterdam voor de Noordwijkse firma Kooimans uit de. Wilhelminastraat. Dat er iemand achterop hem was gereden, daar kon hij niets aan doen. Kantonrechter kwam er aan te pas.


Uiterst rechts, middelste rij, Marie Verhoeven van Denzen in het jaar 1940, op de bruiloft van zwager Henk met schoonzus An.

Onder het toeziend oog van meester-metselaar Piet (2e van rechts) wordt hier de eerste steen gelegd van de Christelijke Huishoudschool te Noordwijk aan Zee.

woensdag 8 oktober 2014

Roodborsje Intgroene dal

Ja wat moet je dan....net leren schrijven en geen papier voor handen......alleen maar een fotootje, waarop je dan in je mooiste letters schrijft: Roodborsje in het groene dal......er staat geen naam van de schrijfster onder dus komen alle drie de Nichtjes voor dit fraaie verhaal in aanmerking. Mooie meiden en zoete jurkjes......om voor altijd in een doosje te bewaren, van links naar rechts -maar dat hebben jullie allang gezien natuurlijk: Mia, Coby en An. Een strik in de haar en kwastjes aan je kousen. Helemaal deftig voor het feest. Zal wel weer op Opa Piet Verhoeven zijn verjaardag zijn geweest. Op een mooie zomerse dag in augusstus!

zaterdag 4 oktober 2014

De Vier Gratiën

Vandaag heeft Opoe Zeeweg geen drie, maar zelfs vier gratiën in de aanbieding. De vier mooie dochters van ome Cor.....de grappige tekst op de prent is afkomstig van de nummer twee van links op de kiek. Dan weten jullie al genoeg! Maar alle aandacht vandaag is voor de nummer twee van rechts.....oudste dochter Agnes,  geboren op 5 oktober 1940, zij had morgen dus haar 74ste geboortedag kunnen vieren......helaas...... is zij alweer bijna twintig jaar geleden overleden....maar er eentje nemen om haar leven te vieren, daar zou ze echt schik in hebben! Gewoon doen dus! Proost!

donderdag 2 oktober 2014

De Drie Gratiën en Eén Jarige

Vandaag een foto met de drie dochters van Jan (de bode) Verhoeven. Rie, Inez en Co (vlnr). Goed gemutst gaan deze drie gratiën door het leven. Rie viert morgen, 3 oktober 2014,  haar 92ste verjaardag........doe allemaal even een kaartje op de bus.......en namens de héle familie, van harte gefeliciteerd!