Zoeken in deze blog

zaterdag 18 juli 2020

LIEVE LOEK, DANK VOOR EEN ONVERGETELIJK AFSCHEID

Lieve Loek, het is een verhaal met een glimlach ons toevertrouwd op die stralend zonnige 16e juli 2020, geen wolkje aan de hemel!  Zelfs  aan die wens was voldaan,  met al je wensen vervuld door JOUW TEAM,  met bovenal de liefde van jouw Ria, haar nooit aflatende zorg gebundeld in de kracht om elke strijd opnieuw  aan te gaan  gesteund door "JOUW JONGENS",  Erwin en Astrid, Ruud en Christiaan. "Joh, die jongens regelen alles voor ons"   Was zijn antwoord aan ons  "DE MEIDEN " als we hem binnen vroegen om bij een bakkie leut  de laatste nieuwtjes uit te wisselen over onze meest recente reisavonturen en ons de laatste gebeurtenissen  over de familie VERHOEVEN mee te delen. Gezellig!
Graag bedank ik hier al die sprekers voor hun zo mooie en waarderende woorden, en al die prachtige  herinneringen, zo vol liefde en warmte uitgesproken door jouw kinderen, ze tekenden jou ten voeten uit en de zorg en tederheid van jou voor jouw vrouw Ria.  Kregen jullie nog de gelegenheid jullie 50 jarig jubileum vol te maken en zelfs te vieren. Het allermooiste geschenk en blijk van liefde naar jouw TEAM.
Broer Pieter VERHOEVEN bracht het gezin terug naar ons aller jeugd hoe je als een soort pater familias  het gezin bestuurde op jouw eigen manier, soms geplaagd door een snippertje ochtendhumeur dat het snelste verdween bij de aanblik van een  'slingertje'  dat, het  summum van lekker betekende het was een vers uit  bakkerij "De Verbetering " verkregen  witte broodje  met de glanzend bruine nog knapperig korst waarvan de 'geur alleen al het water je in de mond deed lopen' Net warm uit de oven vlug een lik boter erop en een laagje suiker hielp dat  de zonde van het "jatwerk"   door de jongens vergeten was. Op zijn schooljaren op de Mulo kom ik graag nog eens terug, was er zelfs getuige van!