Zoeken in deze blog

zondag 22 maart 2020

Langs de Loge van LOEK

Onze Loek, Altijd in de weer om iedereen 'op pad te helpen ' samen met zijn lieve echtgenote Ria.
Je begrijpt dat hier nog het hele lange verhaal ontbreekt, maar u snapt het al: Het Corona virus belemmert hier om de prachtige geschiedenis hier vandaag te vertellen maar het volgt zo spoedig mogelijk.

dinsdag 17 maart 2020

DE GRUYTERS's SNOEPJE VAN DE WEEK,




Loek Verhoeven  de zeer gewaardeerde bezorger van de artikelen uit het de Gruyter's assortiment lijkt hier te zijn vastgelopen in de hevige winter van 1963.  Maar dat hij zijn bus 'zijn bruid én lading in optimale toestand thuisbrengt hoop ik u morgen in detail in de volgende blog aflevering te vertellen. Zien we elkaar hier weer! 

maandag 9 maart 2020

Tante Marietje,Misschien wel de Drukste óóit


Vandaag een trotse  Tante Marietje  als middelpunt van haar gezin,  gezeten naast haar echtgenoot Piet en haar dochters Cobi en Mia en zoon Piet.  Met hun partners en  een jong en  talentvol nageslacht met vele uitblinkers op artistiek, cultureel, ondernemend terrein, gewoon hardstikke leuk en hardstikke goed.
 
Kleinzoon Jeroen, organisator van hét  Leidse muziek festival "Werfpop"  waar bekende  namen  van beroemde Pop muzikanten heel graag kwamen optreden.  Het gratis festival wordt druk bezocht en is een prachtig succes.
Ach 'Heel misschien was onze  lieve en bescheiden en altijd klaar voor iedereen staande kleine Marietje wel de drukste ooit. Voor het licht werd op de vroege zondagmorgen even te voet over het strand naar Zandvoort(mocht toen nog geen afgezet "natuurreservaat")  vervolgens   in de luxe auto geklommen om in sukkeldrafje naar Goes te tuffen onder de voortdurende begeleidende woorden(Piet, kijk uit) 
Dan na een klein uurtje in Goes in hetzelfde strakke tempo, na het drinken aldaar van een lekker bakkie koffie, terug naar het hoge Noorden. In Noordwijk, om twaalf uur scherp-"High Noon-" moest de soep warm zijn voor de rest van de familie. Tijdens het gezellige soep eten worden alle
   gebeurtenissen en vorderingen  van verleden en toekomstige week besproken. Komen de  kunstwerken die iedereen  onder handen heeft : van glaskunstwerken tot het bakken van sieraardewerk, muziek, sport en spel, nobele handwerken zoals sokken breien, speelgoeddiertjes.  .
Figuurzagen. Politiek in de krantenartikelen van dé Journaliste van het Plaatselijke Nieuwsblad, dochter Mia . Met tot slot haar zorg voor haar huisdieren ........te veel om alles hier op te noemen. Conclusie: Zeker weten:  Marie Verhoeven -van Denzen  was wel de drukste ooit!  
Nog één klein dingetje: Haar correcte geboortedatum is - 7 maart 1909 - te Noordwijkerhout als dochter van Johannes Antonius van Denzen, 17 mei 1879 geboren te Noordwijkerhout  wiens vader Hendrikus van Denzen  te Boxmeer werd geboren op op 14 december 1841 
Marietje trouwde haar Pieter Verhoeven   op 28 september 1933



Voeg je eigen lieve herinnering toe aan deze story? Hoor het graag,

woensdag 4 maart 2020

We Vieren Feest.... en Zingen HUPFALDERA : Cor Verhoeven en Dinie Slippens



Waar zijn ze gebleven, de  Feesten van toen. Zoals hier bij het 45 jarig huwelijksjubileum van Cor en  Dinie Verhoeven-Slippens waar iedereen mee mocht genieten.  Alle 8 kinderen in hoeveelheid ruimschoots toegenomen met schoon- klein- en achterkleinkinderen. Broers en zussen, nichten en neven, vrienden en vriendinnen. Gezellig en íedereen was  zó van harte welkom. Daarom is het voor ons een feest om zijn verjaardag te noemen, vandaag alweer de 117de!

 
En dat schattige lieve kleine meisje, met het roze jurkje aan was gisteren op 3 maart al jarig. Heeft U niet dat hele grote wijnvat  gezien in die Noordwijkse tuin, met een bovenmatige Sara erin met daarop  de felicitatie Nathalie 50 GEFELICITEERD ? Dan bent u weer volledig bij de tijd. Want zij is het kleine kleindochtertje van het echtpaar Verhoeven -Slippens. Het blijven feestvierders!!!!!!!

Meer weten of een herinnering delen :deel ze met opoezeeweg@gmail.com