Zoeken in deze blog

donderdag 30 januari 2020

Nieuwe Zeeweg 27, Altijd Welkom





Altijd opnieuw was er de zon, de bankjes en kinderen en kleinkinderen van Opoe Zeeweg
 Verhoeven Hier haar dochter Nel met kinderen: Cootje, Koos, An, Piet . Het groter groeien van de familie kleinkinderen  met later de rijkdom van hun gezinnen en altijd weer de blijdschap van het elkaar weer zien........Gezellig!



woensdag 29 januari 2020

Nieuwe Zeeweg 27 Luchtkastelen

t

Luchtkastelen: Mooi hoor. Het prachtige bezit dat mijn hoogst gewaardeerde moeders moeder met veel zorg en liefde heeft bewaard voor het nageslacht. Ze regeerde met vaste hand haar gezin én eigendom. Aan de hand van de foto's ga ik u kennis laten maken met Jacoba Driessen, ze gaf haar echtgenoot Pieter Verhoeven graag adviezen voor uitbreiding tot een prachtige uitspanning, gebaseerd op van haar vaders afkomst, gerespecteerd Oegstgeester bouwkundige, opgedane kennis. 
Graag ga ik proberen u meer over het leven van Opoe Zeeweg, aan de hand van de bij de verkoop op Funda gemaakte Foto's te vertellen over de woning die zo onverbrekelijk deel van de familieverhalen deel uit maakt. Stem de hele maand februari op deze blog af! En vergeet niet een bezoek te brengen aan de Bollenvelden of het Bloembollencorso.


maandag 27 januari 2020

Huis te Koop Nieuwe Zeeweg 27 Noordwijk, Het Huis van de Heimwee




Het Huis van de Heimwee............"Gossie Pietjes" had tante Roon gezegd. "Meid had je niet beter op kunnen letten? 't was net zo'n leuk stukje! De aflevering is in het geheel verdwenen, Weg. Kwijt. Een kwaal die in mijn familie niet eens als onhandig wordt beschouwd, maar de term dikke vingers zegt volgens de volgens hun genoeg.  Zo bang was ik dat het  verhaal over de grote liefde van Opoe Zeeweg voor man, kinderen en de WONING  toch wel eens per ongeluk zou kunnen wissen dat ik besloot alles op mijn computer duurzaam op te slaan. ..... Dacht er  heus wel er mijn schrijversdebuut mee te gaan  maken. Bekijk het een beetje als een aanzet voor een roman, Zoiets in de stijl van Gejaagd door de wind . Met het voor miljoenen verkochte filmscript met Barry Atsma als een brute publiekslieveling  in de hoofdrol met aan zijn zijde de  vriendin Noortje Herlaar ( Is nog altijd een bekende Noordwijker Deed iets met het Northgocollege) in de opvoering in de Theater-Hangaar in Valkenburg in een musical gevuld met armoe en honger en overspel.  Van dat stukje maakte ik een kopie  en ik heb het ERGENS opgborgen. Maar tot mijn allergrootste verdriet, het is niet meer te vinden, al bijna een week lang zoekt de hele familie mee en nu gaan we maar hopen dat het ooit nog met de oorspronkelijke tekst boven water komt. Alles is weg zou de moeder van Jan Smit roepen. Alles, de foto, de tekst, de blijdschap naar de mooie gedachte om dat stukje grond niet meer te bebouwen en mocht u er idee in hebben het tot een geschikt hofje te transformeren voor oude en zielige dames, reken maar dat Opoe zich daar volledig in kan vinden. Net  de edelvrouw Jacoba van Beieren daar ooit al gebruik van maakte in doelen.. Zodra de tijd het me toelaat, zal ik proberen wat meer gegevens voorop te schrijven



zaterdag 25 januari 2020

Mies de Groot-Verhoeven en Jacoba van Beieren



Twee grootheden in één aanhef........mooi verhaal. Beiden dames zijn aan elkaar verwant geraakt door de trouw aan hun geliefde. Dat komt zo: Tante Mies woonde in een piepklein huisje aan de Jacoba van Beierenweg in Voorhout. Op een plek waar ze  door haar echtgenoot Bernhard na haar huwelijk. heen was ontvoerd. Zo voelde het tenminste voor tante wel een beetje. Dat neem ik aan, want ze is haar ouderlijk huis, de gezelligheid en de saamhorigheid  daar altijd blijven missen. Ze liet geen gelegenheid voorbij gaan om haar ijzeren ros te bestijgen en vlug terug naar haar geboortedorp op bezoek te gaan, als het kon wel iedere dag! Ach laten we haar maar even in zonnetje zetten, het is een mooie zonnige dag vandaag dus daardoor al extra feestelijk . Gefeliciteerd! Deze 25ste januari vieren we haar geboortedag in 1906 meer dan een eeuw geleden! Hier poseert het jeugdige echtpaar het is voorjaar, gezien het achter hen  in bloei staande bloembollenveld aan de Nieuwe Zeeweg te Noordwijk naast  haar ouderlijke woning, trots toont zop haar ver gevorderde zwangerschap wachten op de geboorte van het eerste van hun twee kinderen.


Ach en wat  Jacoba betreft? Die had het minder goed getroffen met haar grote liefde. Hij liet haar alleen achter in haar Slot Teylingen dat de door liefdesverdriet overmande slotvrouwe liet vervallen tot  ruïne die staat op een  vogelvlucht afstand van het altijd voor iedereen vol liefde  en belangstelling gevulde huisje van tante Mies de Groot-Verhoeven. Dank voor al het moois dat je ons vandaag in herinnering brengt!