Zoeken in deze blog

woensdag 28 juni 2017

In Dierbare Herinnering: Rie van der Kant - Verhoeven

In dierbare herinnering..........vandaag overleed op bijna 95 jarige leeftijd Rie van der Kant- Verhoeven. Hier wat plaatjes uit haar lange leven. 

 Met haar ouders en broer Piet gefotografeerd (1923)

Voor de ouderlijke woning in de Heilige Geestweg te Noordwijk Binnen. Garage aan Huis.


 Rie was altijd zeer belangstellend in de familie.......hierbij de foto van de familie uit Breukelen met haar beschrijving van de familie van Riet.......Prachtig voorbeeld van de kracht van haar geheugen.
In de tuin bij opa Verhoeven aan de Nieuwe Zeeweg in Noordwijk. Met haar broers Jan en Piet en zusje Co.  Nichtje Agnes Gordijn en nichtje Cootje Rijnders op de arm van grote nicht Maike Verhoeven en de broertjes Hooymans  als knappe matrozen uit Overschie..... 


Plechtige Heilige Communie in Noordwijk Binnen Sint Jeroenskerk. In gezelschap van ouders en grootouders van beide zijden.


Teeners!

Accordeonisten

 En haar met een prachtig en dankbaar nageslacht gezegende huwelijk mer Gé van der Kanr...
Lieve Rie, bedankt voor zoveel mooie herinneringen.

vrijdag 9 juni 2017

Ondernemers in Rampen: Jo Verhoeven en André Hooijmans, Theetuin Welgelegen, Overschie

Vrijenban onder Delft : Overschie bij Rotterdam; ......... groene weiden doorsneden met vaarten en sloten voeren de echtgenoot aan van Johanna Helena Verhoeven de op 1 maart 1897 geboren derde dochter van het echtpaar PieterVerhoeven en Jacoba Cornelia Driessen.
De daarop volgende dag wordt zij door haar peetouders, Hubertus Verhoeven (broer van de vader) met echtgenote Apolonia van der Schalk,  in de RK. Sint Jeroenskerk - op wandelafstand gelegen- ,  bijna grenzend aan hun woning in de Kerkstraat 53, ten doop gedragen.
Voorlopig blijft dit verhaal nog wat beperkt in omvang, maar er in de (nabije?) toekomst is het de bedoeling meer details te vermelden!
Dan op een koude dag op 2  februari 1921 geeft ze haar jawoord  aan André Jacobus Hooijmans, geboren in Vrijenban onder Delft.











Plaatje van een Overland Bestel rond 1925