Zoeken in deze blog

zaterdag 7 oktober 2017

Tante Roon........ook alweer 110, (7-10-1907)

Wandelen met de hond, zeilen en de winter door zwemmen in de Westeinderplas...........mooi toch! Zo worden we allemaal nog wel eens 110!
Wandelen door de duinen in Noordwijk en poseren voor de 'gedroomde villa', uitstapjes onder leiding van heer gemaal Cees van Immerseel, gewaardeerd chef - chauffeur bij Maarse en Kroon, streekvervoer op Leiden en vice versa. Eén ding is heel jammer: Wie zijn toch die schattige kindertjes met de smetteloze petjes en de elegante dames poserend vóór de luxe auto met het kenteken EZ 1412.......weet u het........laat het opoezeeweg even weten!
Waar blijft de tijd......wanneer kon je nog een woonhuis laten bouwen voor de somma van 2 duizend en 4 honderd en 25 guldens.......
Nog een leuke woning ook! Aan de Westeinderplas te Leimuiden. Boven zie je het bordes, de voordeur en de eigenaresse van de woning, boven rechts, in gezelschap van haar zus Maike en drie nichten, twee uit Lisse en één uit Noordwijk.
Ach waarom nu alweer al die plaatjes? Opoe Zeeweg vind ze zelf zo leuk! Vandaar!!!!!!


donderdag 5 oktober 2017

Agnes Verhoeven, Leven met een Lach

Zeven vrolijke foto's en een lieve herinneringen aan 'Aggie".......in de eerste plaats haar kinderen; zoon Michael en dochter Chantal, met als extra toegift haar kleinzoon een schatkist vol met haar aller mooiste familie juwelen.......Kan nog uren doorgaan met herinneringen.....haar zorg en liefde voor haar zoontje die ondanks alles toch maar zeven jaar mocht worden, een uitstapje naar Amerika en de dagen in de Vigolo-Bar.......boeken vol kunnen het worden...........volgend jaar misschien.......
Derde prijs voor de versierde Snoek in de kleurrijke Sleutelstad stoet....zoek nog een foto!

vrijdag 29 september 2017

Henk Verhoeven met de Holland Amerika Lijn naar New York

LET OP: Jaar en datum van geboorte; klein foutje: de correcte maand moet zijn: DECEMBER....en de handtekening van de Houder ontbreekt.........je merkt het wel: Opoe ziet alles!
The Master of the Ship : Jan Boshoff, de ondertekenende kapitein in het Logboek van Slager 2e klasse Henk Verhoeven.........varend van Rotterdam naar New-York en vice-versa in de periode van 22 februari 1952  tot en met 27 september 1952.........korte maar spannende periode op de woeste baren.
Een droevige aankomst in New York wanneer de vermiste steward P.H. ondanks al het zoeken niet kan worden gevonden. Rode kruis-zuster Ruth Martin had meer geluk; zij werd 14 jaar eerder wél uit de Atlantische Oceaan gered door Jan Pieter Boshoff, de op 11 juni 1906 in Middelburg geboren Holland Amerika Lijn Commodore.
Vaste voet aan wal...........einde van de carrière van een  "zoetwatermatroos".

vrijdag 21 juli 2017

Mulder Wagenmakers






Nazaten van Willem Mulder gehuwd met Geertruida van den Brink beiden uit de omgeving van Deventer geboren medio1850..........helpt u Oppoe Zeeweg even op pad irchting haar nageslacht?  Dank bijvoorbaat Opoe Zeeweg.

woensdag 28 juni 2017

In Dierbare Herinnering: Rie van der Kant - Verhoeven

In dierbare herinnering..........vandaag overleed op bijna 95 jarige leeftijd Rie van der Kant- Verhoeven. Hier wat plaatjes uit haar lange leven. 

 Met haar ouders en broer Piet gefotografeerd (1923)

Voor de ouderlijke woning in de Heilige Geestweg te Noordwijk Binnen. Garage aan Huis.


 Rie was altijd zeer belangstellend in de familie.......hierbij de foto van de familie uit Breukelen met haar beschrijving van de familie van Riet.......Prachtig voorbeeld van de kracht van haar geheugen.
In de tuin bij opa Verhoeven aan de Nieuwe Zeeweg in Noordwijk. Met haar broers Jan en Piet en zusje Co.  Nichtje Agnes Gordijn en nichtje Cootje Rijnders op de arm van grote nicht Maike Verhoeven en de broertjes Hooymans  als knappe matrozen uit Overschie..... 


Plechtige Heilige Communie in Noordwijk Binnen Sint Jeroenskerk. In gezelschap van ouders en grootouders van beide zijden.


Teeners!

Accordeonisten

 En haar met een prachtig en dankbaar nageslacht gezegende huwelijk mer Gé van der Kanr...
Lieve Rie, bedankt voor zoveel mooie herinneringen.

vrijdag 9 juni 2017

Ondernemers in Rampen: Jo Verhoeven en André Hooijmans, Theetuin Welgelegen, Overschie

Vrijenban onder Delft : Overschie bij Rotterdam; ......... groene weiden doorsneden met vaarten en sloten voeren de echtgenoot aan van Johanna Helena Verhoeven de op 1 maart 1897 geboren derde dochter van het echtpaar PieterVerhoeven en Jacoba Cornelia Driessen.
De daarop volgende dag wordt zij door haar peetouders, Hubertus Verhoeven (broer van de vader) met echtgenote Apolonia van der Schalk,  in de RK. Sint Jeroenskerk - op wandelafstand gelegen- ,  bijna grenzend aan hun woning in de Kerkstraat 53, ten doop gedragen.
Voorlopig blijft dit verhaal nog wat beperkt in omvang, maar er in de (nabije?) toekomst is het de bedoeling meer details te vermelden!
Dan op een koude dag op 2  februari 1921 geeft ze haar jawoord  aan André Jacobus Hooijmans, geboren in Vrijenban onder Delft.











Plaatje van een Overland Bestel rond 1925