Zoeken in deze blog

woensdag 18 februari 2015

Verjaardag van Lenie Verhoeven

Vandaag op 18 februari is het de verjaardag van Lenie Gordijn - Verhoeven.
Haar verjaardag werd altijd groots gevierd.Alle broers en zussen en hun echtgenoten kwamen naar Noordwijk toe .

Ze trouwde met Arie Gordijn uit de Tramsteeg.


Hier haar dochter Agnes Gordijn.

en hier poseren moeder en dochter samen.




Ze verhuisden regelmatig .
hier het huis aan de Binnenweg hoek Bomstraat 


Het huis op de hoek Binnenweg-Bomstraat 
huisvesting voor 2 gezinnen 
Gordijn-Verhoeven en Steenvoorden-Gordijn

Arie  Gordijn had een bodebedrijf 
en tante Lenie waste af en maakte schoon.


Leni Gordijn-Verhoeven in haar element, aan de afwas. heel wat hotels genoten van haar vaardige handen. Huis ter Duin, Mikedio, Passage..... er zijn er nog heel wat meer te benoemen


Tante Lenie haalde zelfs de krant.
VERHOEVEN Helena Paulina x GORDIJN Adrianus Jeroen (x Noordwijk,ZH,NL 31-12-1925)
* Noordwijk,ZH,NL 18-02-1901 * Noordwijk,ZH,NL 31-08-1895
+ Noordwijk,ZH,NL 23-12-1977 + Noordwijk,ZH,NL 05-08-1957
GORDIJN kind
* Noordwijk,ZH,NL 17-05-1926
+ Noordwijk,ZH,NL 17-05-1926
GORDIJN Agnes Jacoba x STEENVOORDEN Franciscus Marinus (x Noordwijk,ZH,NL 10-09-1947)
* Leiden,ZH,NL 18-10-1927 * Noordwijk,ZH,NL 04-02-1926
+ Noordwijk,ZH,NL 30-11-1987 + nn ..-08-2010

zaterdag 14 februari 2015

Touwtrekken met Gerard van der Kant

De onderstaande foto komt uit de blog "Noordwijkse Huizen" en geeft een beeld van het touwtrekken op Koninginnedag ergens halverwege de vorige eeuw. Eén van die deelnemers is Gerard van der Kant, de kersverse echtgenoot van Rie Verhoeven, u maakte al kennis in de vorige aflevering
"U ziet op de foto's vermeld waar ze vandaan komen. Zodat Noordwijkse Huizen maar hoopt dat ze straffeloos gejat mochten worden van de site van Gill4kleuren. Ze zijn té mooi om ze u te onthouden. Touwtrekken! Brute aktie uit de jaren 60-tig. Prachtige getuigenis van de altoos voortdurende concurrentie tussen de beide Noordwijkse Oranjeverenigingen, die van Noordwijk aan Zee en die van Noordwijk Binnen. Maandag 1 mei 1961, 3.30 uur touwtrekken. Benieuwd of de Noordwijk-Binse winnaars van de september feesten er ook aan hebben deelgenomen; De Teddy Boys, Ploeg Meeuwenoord, Het Visgraatje, Ploeg Moos, Peenduikers, Ploeg Steenvoorden, Ploeg de Ridder, Ploeg Lammeklauwtje. Was u erbij?"
In de Blog Noordwijkse Huizen een oproep: "Vandaag verder met de competitie.......u weet wel! Noordwijkers zelf schrijven hun geschiedenis. Vandaag terug naar de viering van de geboortedag van de Koningin. In dit geval de geboortedag van Koningin Juliana, jaarlijks op 30 april.Vaak een vroege eerste zonnige lentedag.  Gezeten in een delletje in de duinen als toeschouwer bij het touwtrekken waren er 's anderen daags heel wat verbrande neusjes te aanschouwen. Maar goed! Nu uw deelname. Noem zoveel mogelijk deelnemers en omstanders bij naam. Leuk toch: een zoekplaatje? Mijn eigen herkenning van de personen is beschamend beperkt. Links tegen het midden in het publiek een dame met een elegant licht  kort manteltje, een 'toppertje' genoemd in mode-kringen ( ja, toen al!), moet mevrouw van Rhijn zijn met haar dochter aan haar zijde en aan haar voeten haar kleindochter Fietje Meeuwenoord met prachtige krullen en een lint in het haar. Goede kans dat één van de touwtrekkers een van Rhijn of een Meeuwenoord is.  Als achterste touwtrekker hangt Gé van der Kant aan de rem, maar meer weet ik niet....dus leef u uit op dit zoekplaatje! Laat maar circuleren op facebook. Hoe meer zielen hoe meer namen." Dus heb je er aardigheid in, laat de foto dan onder vrienden en bekenden circuleren.....hoor het wel als je iemand herkent!
Tot slot nog één keer aan de touwen, helemaal geen bekenden dit keer zelfs de locatie is niet herkenbaar. Toch niet de Hoogwakersboschstraat?

zondag 18 januari 2015

Drie Bruiden Verhoeven

 We gaan nog even door met de bruiloften. Vandaag de kinderen van Jan Verhoeven, de oudste zoon van Opoe Zeeweg.
De eerste die in het huwelijksbootje stapt is dochter Rie met Gé van der Kant op 29 mei 1945. Gevolgd door dochter Co die het huwelijk aangaat met Gerard van Dijk op 2 februari 1951 en tenslotte zoon Piet die ver weg in Noordwijkerhout zijn bruid eeuwige trouw beloofde op 29 december 1963.
Gé van der Kant en Riet Verhoeven

Gé van der Kant en Rie Verhoeven en de bruidsmeisjes Inez Verhoeven en Marian van der Kant
Piet Verhoeven en Caroline Duivenvoorde

maandag 5 januari 2015

De Bruiloft van Tante Nel



Vandaag gaan we even terug naar die prachtige zomerdag op 16 juni 1927, waarop de beide families Verhoeven en Rijnders samen kwamen om de bruiloft te vieren van de twee lang verloofden Nel en Jan. Verlovingen duurden lang in die tijd. Van de stelletjes op deze foto volgden de huwelijken pas in de dertiger jaren, niet eerder dan drie jaar later,  dus er moest nog heel even worden doorgespaard voordat de uitzet zo compleet was dat het liefdesnestje kon worden ingericht.


Voor de oplettende lezer, naast Nel en Jan ging er die dag nog een andere bekende Noordwijker in ondertrouw.....Dirk Bedijn met Grietje Hoek, wie heeft bij de goede man niet ooit het allerlekkerste harinkje weggesnoept....lekker beginnen!  
Op deze eerste werkmaandag in het nieuwe jaar 2015......veel plezier allemaal!